Witvis Totaal Commercials gaan weer vol gas | blog Ton Ruijs

05 februari 2018 | Ton Ruijs

Ton Ruijs

Allround witvisser met focus op commercials en matchvissen Nijkerk

Het is begin februari en we zitten nog middenin de diverse wintercompetities die we organiseren onder auspiciën van Witvis Totaal magazine. Tijdens de feestdagen zijn we druk bezig geweest met de aankondigingen en het verwerken van de inschrijvingen voor de reeks aan wedstrijden die we in 2018 gaan organiseren. En wederom waren we blij verrast door het animo voor de commercial wedstrijden van Witvis Totaal.

Aan het eind van de regenboog vind je de pot met goud!

 

Na de eerste commercial wedstrijd die we onder deze noemer organiseerden, zijn we inmiddels acht jaar verder en er lijkt er geen einde te komen aan de opmars van het commercial vissen in Nederland. Nieuwe commercial vijvers zoals de Slothoeve en natuurlijk het Snake Lake van de Berenkuil werden onlangs geopend en trokken zelfs de aandacht van de landelijke media. Nieuwe initiatiefnemers in het organiseren van commercial wedstrijden volgen. Ook de landelijke DCL (Dutch Carp Lakes) competitie blijft maar groeien. Allemaal mooie ontwikkelingen en nieuwe kansen voor de wedstrijdvissers en de liefhebbers van het vissen op witvis en vijverkarpers in het algemeen.

 

Wat MAG je dit jaar van ons verwachten!

Ook dit jaar willen we natuurlijk in de eerste plaats garant staan voor een vlekkeloze organisatie van onze wedstrijden. Dat doen we samen met onze pouleleiders. In samenspraak met de DCL-organisatie willen we verder onze reglementen versoepelen, met als doel het vangen van meer vis voor iedereen. Verder zijn we met onze partner Publishing House, uitgever van o.a. Witvis Totaal magazine, bezig om een aantal concepten uit te werken die onze wedstrijden nog aantrekkelijker maken voor de deelnemers!!

 

Witvis 02

Alle bij dit blog geplaatste foto’s werden gemaakt tijdens het Witvis Totaal Commercial Camp UK in 2017.

 

Onze concepten voor 2018 in vogelvlucht!

Hieronder volgt nog even een overzicht van alle Witvis Totaal concepten van 2018. Voor de in dit overzicht genoemde wedstrijden is nog een (beperkt) aantal plaatsen beschikbaar, dus heb je interesse, mail dan naar: wtcarpclassics@hotmail.com

 

witvis 03

witvis 4

 

Witvis Totaal Carp Classic

De Witvis Totaal Carp Classic wordt gevist over een serie van vijf wedstrijden waarvan de beste vier uitslagen tellen. Er wordt gevist in vijf poules van maximaal 16 deelnemers in meerdere sectoren. De beste vier deelnemers (per poule) vissen uiteindelijk de tweedaagse finale om de titel Winnaar van de Witvis Totaal Carp Classic en Winnaar NK-individueel.

 

Er wordt gevist op vijf vijvers en dus vist iedere poule één keer op elke vijver. De deelnemende vijvers zijn dit jaar: De Vossekuil, ’t Mun vijver 6/7, De Berenkuil, Aquavita en Toms Creek.

 

Er zijn per poule zes geldprijzen per wedstrijddag. De hoofdprijzen tijdens de finale bij volle bezetting zijn respectievelijk: € 1.000,00 - € 750,00 - € 500,00 - € 400,00 en € 300,00. De overige finalisten zijn verzekerd van een sponsorprijs.
Het inschrijfgeld bedraagt € 200,00 per persoon voor de volledige serie van vijf wedstrijden.

 

witvis 05

WItvis 06

 

De Witvis Totaal Carp Classic 2018 wordt gevist op de volgende data:

2018                              Data
1e wedstrijd                   zaterdag 5 mei
2e wedstrijd                   zaterdag 19 mei
3e wedstrijd                   zaterdag 23 juni
4e wedstrijd                   zaterdag 7 juli
5e wedstrijd                   zaterdag 14 juli
1e finale dag (Vossekuil)    zaterdag 1 september
2e finale dag (Vossekuil)    zondag 2 september

 

Witvis Totaal Avondwedstrijden

Dit jaar worden de avondwedstrijden gelijktijdig gevist op De Vossekuil, vijver 6/7 van ’t Mun en De Berenkuil. Het betreft drie wedstrijden op de woensdagavonden. Je kunt je opgeven voor een of meer wedstrijden per vijver. Het is geen competitie. De inschrijvingskosten bedragen € 20,00 per wedstrijd en er zijn geld- en sponsorprijzen te winnen.
 
1e wedstrijd    woensdag 23 mei
2e wedstrijd    woensdag 6 juni
3e wedstrijd    woensdag 13 juni

 

witvis 7

12

 

Witvis Totaal Twin Margin ‘t Mun

Het concept voor deze bijzondere koppelwedstrijd op ’t Mun blijft in 2018 ongewijzigd. Maximaal 20 koppels. Specifiek voor deze wedstrijd is dat er slechts met een maximale lengte van vijf meter mag worden gevist. Het inschrijfgeld bedraagt € 60,00 per koppel en er zijn geld- en sponsorprijzen te winnen.
 
Datum: zondag 17 juni

 

Witvis Totaal Twin Margin Vossekuil:

Het concept is hetzelfde als die van de voorgaande koppelwedstrijd, maar deze wordt gevist op ’De Vossekuil. Er kunnen maximaal 20 koppels deelnemers, de maximale hengellengte bedraagt vijf meter en het inschrijfgeld bedraagt € 60,00 per koppel. Er zijn geld- en sponsorprijzen te winnen.

 

Datum: zondag 1 juli

 

witvis 7

witvis 10

Nieuw!

Witvis Totaal 12 uurs koppel:

Er worden in 2018 twee 12 uurs koppelwedstrijden gelijktijdig gevist op De Vossekuil en de Berenkuil. Het betreft vrije hengel wedstrijden, het inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt € 40,00 per koppel en er zijn geld- en sponsorprijzen te winnen.

 

Datum: zaterdag 21 juli

 

Witvis Totaal Nacht Marathon ‘t Mun:

Het concept voor deze Nacht Marathon is ongewijzigd. Het betreft een koppelwedstrijd, die van 20.00 uur tot 8.00 uur gelijktijdig wordt gevist op de vijver 6/7 en 8 van ’t Mun. Maximaal 24 koppels en de hengelkeuze is vrij. Het inschrijfgeld bedraagt € 60,00 per koppel en er zijn geld- en sponsorprijzen te winnen.

 

Datum: nacht van zaterdag 18 op zondag 19 augustus

 

Witvis 11

witvis 13

 

Nieuw!

Witvis Totaal Nacht Marathon Berenkuil:

Het betreft een koppelwedstrijd die op De Berenkuil wordt gevist met maximaal 25 koppels. De hengelkeuze is vrij en er wordt gevist van 20.00 uur tot 8.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 60,00 per koppel exclusief ontbijt en er zijn geld- en sponsorprijzen te winnen.

 

Datum: nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus

 

Witvis Totaal Lady’s ChallenGe

Na het succes in 2017 wordt er voor de vrouwelijke partners van de Witvis Totaal deelnemers ook in 2018 weer een Witvis Totaal Lady Challenge gevist op De Vossekuil. De heren mogen de vrouwen coachen en helpen met alle onderdelen, maar mogen zelf niet vissen. Doelstelling is een gezellige dag en veel lachen met elkaar.
Het inschrijfgeld bedraagt € 50,00 inclusief buffet (2 personen) en er zijn damessponsorprijzen te winnen.

 

Datum: zondag 15 juli

 

witvis 11

Witvis Totaal Commercial Camp UK

Na een zeer succesvolle trip in 2017 met maar liefst 28 deelnemers gaan we ook dit jaar met Witvis Totaal weer richting de UK. Het betreft een volledig verzorgde trip naar het mekka van het commercial vissen. De reis duurt van zaterdag 8 tot zondag 16 september 2018, met als bestemming Lindholme Lakes in Doncaster. Gastheren/visgidsen zijn ook dit jaar Nick Speed en Alex Docherty, die de deelnemers de gehele week zullen begeleiden.

 

Er wordt ook dit jaar verbleven in Motel The Duke William in Haxey, op 11 kilometer afstand van Lindholme Lakes. De afstand van Hull naar het hotel bedraagt zo’n 75 km. De overtocht wordt gemaakt met de nachtboot van Rotterdam naar Hull, vertrek zaterdag 8 september vanaf Rotterdam in de avond, aankomst in Hull zondagmorgen 9 september omstreeks 06.30 uur. Terugreis vanaf Hull zaterdag 16 september in de avond, aankomst zondagmorgen 17 september in Rotterdam.

 

De prijs voor de hele week inclusief hotel (volpension) exclusief de overtocht en consumpties in het hotel bedraagt € 775,00 per persoon.

 

Witvis 01

 

Rest ons nog om jullie namens de gehele organisatie van Witvis Totaal allemaal een fantastisch seizoen toe te wensen en tot aan de waterkant.

 

Ton Ruijs


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.