Parkvijvervissen

13 januari 2018 | Sjors Milder

Parkvijvers bevatten tegenwoordig een verassend goed bestand aan vele verschillende vissoorten, waaronder de nodige flinke karpers en brasems. Het mooie van dergelijke veelal afgesloten sierwateren is dat deze bijna in ieder dorp te vinden zijn en dat je er op een relatief simpele manier vis kunt vangen. Zeker vanwege de op vele kanalen en vaarten als gevolg van beroepsvisserij, aalscholvers en plantengroei teruglopende vangsten zijn dit leuke watertjes om eens een hengeltje uit te gooien.

 

Ook in Zuid-Limburg zijn tal van deze watertjes terug te vinden, zoals de prachtige vijver met een super visbestand dat midden in het centrum van Voerendaal ligt en wordt beheerd door de plaatselijke HSV de Karper. Dat water ziet er niet alleen prachtig uit met (in de zomermaanden) vele leliebedden, een eiland en prima oevers, maar het is ook nog eens prima te bereiken en zit vol met brasem en karper. Een prima watertje dus voor een paar uurtjes plezier.


Zelf ben ik veelal actief op de grotere, openbare wateren zoals kanalen, waar ik vaak wedstrijden vis. Maar zeker wanneer ik weinig tijd heb of gewoon eens lekker simpel een net vol vis wil vangen, wijk ik ook graag eens uit naar een parkvijver zal deze. Of je nu met de feederhengel, vaste hengel of een andere methode wilt vissen, maakt daarbij eigenlijk iets uit. In de regel kun je met iedere vistechniek wel vis vangen, mits je deze natuurlijk goed uitvoert en je een beetje je verstand gebruikt.

 

95WT14-02

Ik vis vandaag voor het eerst met voer en pellets uit de nieuwe Mainline Match range en ben heel benieuwd!

 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 95 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.