Tempo houden…

17 februari 2018 | JanWillem Nijkamp

Om wedstrijden te kunnen winnen, heb je slechts één optie: je dient het hoogste gewicht bij elkaar te sprokkelen. Hoe je dat doet, maakt in feite niet uit. Enkele dikke bonusvissen geven helaas echter steeds vaker de doorslag om de simpele reden dat er niet genoeg kleinere exemplaren rondzwemmen om een voldoende groot gewicht mee op te kunnen bouwen. En dan gaat ‘geluk’ een hinderlijke rol vervullen.

 

Gelukkig zijn er nog uitzonderingen, op onder andere de IJssel en soms Ketelmeer kan het voorkomen dat grote aantallen voorns of blieken bepalend zijn voor een goede uitslag. Dan komt het dus aan op tempo maken en speelt de factor geluk amper nog een rol.

 

Een ware meester in deze op snelheid gebaseerde ´aggressieve´ stijl van vissen is Martijn Kroes. Het afgelopen wedstrijdjaar is voor Martijn perfect verlopen. Bij vrijwel alle meerdaagse wedstrijden waaraan hij heeft deelgenomen, stond zijn naam na afloop bij de Top 3, inclusief een tweede plaats in de nationale Topcompetitie Feeder. Hij moest bij die TC alleen zijn eigen vismaat JanWillem Plekkenpol voor laten gaan. Bij de meeste wedstrijden scoorde Martijn zo hoog, door grote aantallen vis bij elkaar te harken. Zo was afgelopen najaar Martijn´s reeks op de IJssel gerust indrukwekkend te noemen. Die goede serie past perfect in het verlengde van de resultaten van de afgelopen jaren.

 

Tijdens de Grand National wist hij met de feeder twee van de vier dagen tussen de 100 en 150 voorns te vangen, goed voor gewichten van 14 en 18 kilo. Op één van de dagen was het gemiddelde gewicht per vis zelfs minder dan een ons. Dit soort aantallen kleine visjes vangen met de feeder vraagt echt wel om een specifieke aanpak. Twee weken na de Grand National hebben we met Martijn afgesproken op de stek waar hij tijdens het festival die eerder genoemde18 kilo voorn bij elkaar wist te vissen, om eens over zijn schouder mee te kijken hoe hij deze visserij aanpakt.

 

95WT12-02

95WT12-04

Bij het op tempo vissen op de massaal aanwezige kleine voorns zijn handelingssnelheid en efficiëntie doorslaggevend.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 95 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.