Tips voor winterse barbelen

06 januari 2018 | Frans Vogels

In de loop der jaren Frans Vogels heeft bij het gericht vissen op barbeel ook veel ervaring opgedaan in de koude periode van het jaar. En waar hij eerst niet wist dat het überhaupt mogelijk was, leerde hij gaandeweg toch dat barbeel ook in de winter ‘gewoon’ te vangen is. Je moet ze echter wél elders zoeken…

 

In de wintermaanden kun je de grote, diepe Nederlandse rivieren het beste maar even links laten liggen. Om ook hartje winter gericht op barbeel te kunnen vissen, kun je maar beter afreizen naar het zuiden. Daarbij laat je ook de in het zuiden van ons land gelegen Roer maar beter met rust. Ook die op zich prachtige kleine rivier toont namelijk zo haar winterse nukken. De Grensmaas rond Borgharen en Smeermaas is in principe nog wel te doen, maar daarbij ben je heel sterk afhankelijk van de waterstand.

 

Wil je ook in de wintermaanden kans maken op goede barbeelvangsten, dan rijd je het beste nog een veertigtal kilometers door en bevis je de Amblève of de Ourthe in de Belgische Ardennen. Ik weet dat zo’n tripje niet voor iedereen even eenvoudig is te doen,  maar met een overnachting erbij (zo buiten het zomerseizoen relatief goedkoop) kun je ondanks de koude in die Ardennen prachtige visdagen beleven.

 

95WT02-02

95WT02-03

Let in de winter vóór je vertrekt vooral op de waterstanden, om niet bij aankomst aan de stek voor onplezierige verrassingen te komen staan.

 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 95 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.