De 2017 highlights van een Engelse ‘fish twitcher’

01 januari 2018 | Redactie

De Engelse ‘fish twitcher’ (soortenjager) Jack Perks heeft een prachtig jaar achter de rug. Als fotograaf, filmer, blogger en medewerker aan programma’s als het fameuze BBC Springwatch, kwam hij in 2017 met een prachtige uitgave genaamd ‘Freshwater fishes of Britain’. Een soortenjager op visgebied die in Engeland bijna zijn wensenlijstje heeft afgevinkt. In een Top 10 zet Jack nog even zijn highlights van afgelopen jaar op een rijtje, met mooie vogel- en viservaringen…

Jack Perks in zijn element... (foto's van zijn website)

 

Jack Perks

De uitgave ‘Freshwater fishes of Britain’ springt niet alleen in het oog vanwege de knallende cover van een stekelbaarsmannetje, maar zeker ook vanwege de persoonlijke insteek van de schrijvende fotograaf/filmer, die zijn ervaringen met bijzonder dieren niet uit de boekjes heeft, maar rechtstreeks uit de natuur.

 

Jack Perks...

 

...en één van zijn beste foto's, een mannetje 'minnow' (elrits - Phoxinus phoxinus) in paaikleed.

 

BBC Springwatch

In dat opzicht neemt hij plaats in een lange reeks van namen van Engelse natuurschrijvers en –filmers die het land rijk is, en waarvan we allemaal de naam David Attenborough kennen, bekend van zijn natuurfilms Blue Planet en Planet Earth. Maar Engeland kent nog meer erg goede filmers en fotografen, die onder meer bijdragen leveren aan tv-programma’s als BBC Springwatch en BBC Atumnwatch.

 

Perks verraste in 2017 met een bijzondere uitgave...

 

Een dubbele bladzijde uit het bovenstaande boek...

 

Fint

Jack Perks verontschuldigt zich nota bene aan de volgers van zijn blog omdat hij daaraan weinig tijd kon besteden vanwege zijn werk, reizen (binnen Engeland), een verhuizing, ziekte en de aanschaf van een hond, maar in de terugblik op 2017, komen zijn mooie natuurobservaties nog een keer voorbij.

Kijk ook zeker eens naar zijn bijdragen voor de BBC, waarin hij op visgebied zijn steentje bijdroeg.

 

Klik op onderstaande film voor een bijdrage over de Fint, die hij in de Engelse rivier de Severn wist vast te leggen.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.