Hou je voerstek ijsvrij deze winter - video

29 december 2017 | Redactie

Hoewel het weer nogal wisselvallig is de laatste en de komende dagen, moesten we vanmorgen de autoruiten toch weer krabben om ze vrij van ijs te maken. Omdat velen van ons vrije dagen hebben tussen Kerst en Nieuwjaar, zou het vervelend zijn wanneer je als witvisser met je boeltje aan de waterkant komt en er een laagje ijs op je mooie stek ligt, zeker als de zon schijnt en het best mooi visweer is. Daarom hieronder een tip om het ijsvloertje vakkundig weg te ‘zagen’…

 

De 'ijsbreker' heeft zijn werk gedaan: en nu vissen!

 

Team Guru

Als het aan Pemb Wrighting en Robert Taylor ligt, blijven ze zeker niet thuis na een nachtje vorst, maar gaan gewoon op pad met hun ‘ijsbrekers’. In een filmpje demonstreren de twee Engelse Guru teamleden welk gereedschap je meeneemt om je stek ijsvrij te maken. Het loont vaak de moeite, want onder het ijsvloertje is de vis gewoon bezig met zwemmen en voedsel zoeken.

 

 

Maak kennis met de 'kettingzaag...

 

Gezaag

Wij zouden er dit nog aan willen toevoegen: probeer dit karweitje een uur voor het vissen te klaren en voer iets bij in het gemaakte wak,  zodat de vis, die door het gezaag is gevlucht, na een uurtje weer op de stek aanwezig is. Heb je zelf nog meer tips voor een ijsvrije stek, laat het ons weten op de Facebook-pagina!

 

Klik op de foto hieronder om het filmpje te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Lees meer over:
Guru ijs ijsvrij Wak

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.