Visserslatijn voor de wereldvrede?

23 januari 2016 | Peter Dohmen

Er wordt wel eens gezegd dat er behoefte is aan één universele wereldtaal, zoals de bedenkers van het anno 2016 vrijwel vergeten Esparanto ooit voor ogen hadden. Het internet Engels lijkt deze functie voor een deel te vervullen, maar een groot deel van de wereldbevolking is ook die zeer basale vorm van het Engels niet machtig.

Barack Obama aan het droogvissen in zijn Oval Office.

 

En tóch bestaat er wel degelijk een wereldtaal: Visserslatijn.
Wij sportvissers weten elkaar overal op de wereld te verstaan; daarvoor is geen gesproken taal nodig. Onze beleving is universeel – de drang om te vangen, het balen als er een vis verloren gaat, de geluksbeleving bij een mooie vangst.

Het mooie is dat diverse wereldleiders enthousiaste sportvissers zijn. Barack Obama bijvoorbeeld, net als diverse presidenten van de Verenigde Staten die hem voorgingen.
Ook Vladimir Putin laat zich graag met een hengel in de hand fotograferen en wij weten uit betrouwbare bron dat dat geen pose voor de bühne is. De president van Rusland is daadwerkelijk een hartstochtelijk sportvisser.

 

Visserslatijn voor de wereldvrede? 2

Vladimir Putin toont zich graag in stoere poses aan zijn volk…

 

Zou het niet mooi zijn als deze wereldleiders elkaar eens aan of op het water zouden treffen, lekker met een hengel in de hand… Grote kans dat deze mannen elkaar dan heel veel beter zouden begrijpen dan in de formele omgeving van het Kremlin of het Oval Office.
Visserslatijn voor de wereldvrede – het zou geen gek idee zijn…


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.