We weten nu waarop we moeten letten… | blog Bradley van Horssen

20 november 2017 | Bradley van Horssen

Bradley van Horssen

Wedstrijdvisser

Nu het Witvis Totaal Carp Classics seizoen erop zit, konden wij met ons team MAP volledig de focus leggen op de laatste competitiewedstrijden van de Dutch Carp Lakes competitie. Met nog twee wedstrijden te gaan en een 9e positie in de tussenstand, was in die wedstrijdserie alles nog mogelijk… 

Altijd fijn om weer op Aquavita te zijn.

 

 

Onze eerste van die twee  ‘dead or alive’ wedstrijden vindt plaats op Aquavita. Wij staan nu op 11 klassementspunten en een twee of nog mooier die ultieme 1 is essentieel. Zelf heb ik bovendien besloten om het komende winterseizoen niet mee te vissen. Te druk met werk, enzovoort. Het wordt voor dit jaar dus werkelijk alles of niets op die prachtige commercial Aquavita.

 

We reizen af naar Driel. Ik heb dit jaar eerder al goede ervaringen opgedaan op die vijver, want ik scoorde bij de WTCC vanaf steiger 19 een 2e plek. En zo’n goede klassering geeft toch wel vertrouwen. We weten dat het gaat aankomen op een technische visserij, met dunne materialen. Daarbij kiezen we voor zacht natuurlijk aas in de vorm van maaien, casters, wormen en pinkies, aangevuld met een zorgvuldig uitgedokterd grondvoer en micro’s. Volgens de vissers die de vijver de weken voordien hadden bezocht, domineert de kleinere vis, maar zwemmen er daartussen ook een paar joekels. 

 

We weten nu waarop we volgend seizoen moeten letten… 02

Dennis van Berkum.

 

Op de wedstrijddag trekken we enveloppe D en op zich zijn we tevreden met deze loting. Voor mij betekent die dat ik ga vissen op stek 1, Dave op stek 6, Dennis mag op stek 13 zijn vissen gaan proberen te vangen en Kevin vist vanaf stek 17. Als hoofdlijn kies ik voor MAP Power Optex in 16/00 en voor mijn onderlijnen dezelfde Power Optex in 10/00 en 12/00. Mijn bedoeling is om subtiel en heel netjes te vissen, met weinig aas. Wel constant aanvoeren, maar beslist niet overvoeren. Daartoe heb ik een MAP Medium Flexipot op de top geplaatst.

 

Met behulp van die pot leg ik drie voerstekjes aan. Ik zag dat mijn buurman op links en niet te ver van mij vandaan, ervoor had gekozen om ‘bovenop’ de kantstek te vissen en besluit vervolgens om zelf wat lager te gaan vissen, op een  centimeter of 60 diep. Deze stek kan ik met de hand voorzien van losse casters en maden. Rechts van mij lijkt er iets van een U-vorm in het riet en de graskant te zitten. Bij het pijlen merk ik dat er daar kort onder de kant een vrij stijl talud ligt en ik besluit om daaronder te gaan vissen met maïs en maaien. Op de stek richting de pomp in het midden, kies ik voor een kleinere voerstek met casters, maden en grondvoer. Vandaar dus de flexipot en geen katapult. Uiteindelijk weet ik een 4e plaats te vissen en met het team behalen we een derde plaats. Redelijk dus, maar helaas niet voldoende om de halve finale te halen. 

 

We weten nu waarop we volgend seizoen moeten letten… 03

Christian Pastoor.

 

Om het seizoen voor het gevoel toch nog goed af te sluiten, willen we nu het uiterste gaan doen om een 1e plaats te vissen op de afsluitende wedstrijd op ‘t Mun. Dit zou haalbaar moeten zijn, aangezien we aan deze vijver veel uurtjes vrij vissen doorbrengen. Met al die praktische ervaring is de kans reëel dat zo’n eerste plaats gaat lukken, maar we moeten het nog wel eventjes doen…

 

Het weer blijkt echter niet echt mee te werken en met een windkracht 6 Bft dwars over het water wordt het nogal een klus om je aas stil te presenteren. We hadden tevoren besloten om te gaan vissen met expanders, maar gezien de omstandigheden kiezen we er nu alsnog voor om ook om harde pellets te gaan gebruiken en die met een bandje te monteren bij de haak. Aangezien er op ’t Mun een ander formaat karpers zwemt dan op Aquavita, hebben we de te gebruiken materialen drastisch aangepast en vissen we een stuk zwaarder. Ik heb nu een MAP 20/00 Power Optex hoofdlijn gemonteerd, met onderlijnen van diezelfde Power Optex in respectievelijk 18 en 16/00, voorzien van een haak no. 14. Zoals de meeste bezoekers inmiddels wel weten, zwemmen er op ’t Mun geen kleine vissen meer, maar alleen karpers vanaf een kilo of 4 tot wel 10. Vandaar de harde aanpak, die ook tot uiting komt in het gemonteerde elastiek,  MAP Hollow groen en MAP Hollow Zwart. 

 

We weten nu waarop we volgend seizoen moeten letten… 04

Dave Frederiks.

 

Ik loot dit keer stek 15, midden op de landtong dus. Daar aangekomen merk ik dat de wind schuin van linksachter komt. Door met de hengel naar rechts te wijzen, heb ik de wind wat meer in mijn rug, waardoor ik de hengel beter stil kan houden en alsnog een nette aasaanbieding mogelijk zou moeten zijn. Mar helaas: niets blijkt minder waar, want na zo’n 30 minuten draait de wind vanuit allerlei hoeken die ik toch liever niet had. Zo wordt het alsnog onmogelijk om echt netjes te vissen.

 

Uiteindelijk kan Christian op stek één 13,12 kg aanbieden, goed voor een vijfde plaats. Dave weet een 2 te scoren, door op stek 7 netjes 19,88 kg bijeen te sprokkelen. Helaas komt Dennis vanaf zijn stek 12 niet verder dan een 12e plaats met 4,28 kg en leiden mijn 10,18 kg tot een zesde plaats. Maar zie: die 26 punten blijken tóch voldoende voor een eerste plek met ons team en dat schenkt dan alsnog voldoening voor het seizoen 2017. 

 

We weten nu waarop we volgend seizoen moeten letten… 05

Kevin van Hattum.

 

Helaas hebben we geen halve finale weten te behalen, maar we weten nu in ieder geval wél waarop we volgend jaar moeten letten. We hebben met elkaar ontzettend genoten van de visserij die we mochten ervaren op de diverse Dutch Carp Lakes wateren. Wateren met potentie. Commercials waarvan door sommigen werd gezegd dat het niks was en ook niets zou worden. Maar kijk nu. Wat een groei zit erin! Vandaar dat we met ons Team MAP Benelux dan ook heel erg uitkijken naar het seizoen 2018! 

 

Daarmee sluit ik dit laatste blog af. Hopelijk hebben jullie mijn bijdragen met plezier gelezen. Op 1, 2 en 3 december as. zijn we met ons team aanwezig op de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurshallen te Utrecht. Zelf zal ik daar alle drie de dagen aanwezig zijn en willen jullie de MAP producten bekijken die jullie in mijn bijdragen voorbij zagen komen en al die andere voor witvissers interessante artikelen, dan kan dat uiteraard!

 

We weten nu waarop we volgend seizoen moeten letten… 06

Wellicht zien we jullie in Utrecht!

 

Via deze weg tenslotte mijn dank naar mijn mede-teamleden Dennis van Berkum, Christian Pastoor, Dave Frederiks & Kevin van Hattum. Ik verheug me erop om weer een seizoen met jullie te mogen vissen

 

Tot mijn volgende blog.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.