De ultieme Garbolino feederhengel voor 100 meter plus afstanden

12 november 2017 | Redactie

De nieuwe generatie feederhengels van Garbolino zijn tot in de haarvaten gebouwd op de lange-afstand. Ontwikkeld door top feedervissers Darren Cox en Rod Scott, hebben deze driedelige Essential Distance feeders afstanden van ver over de 100 meter behaald. De hengels komen uit in 12, 13 en 14 voet lengte.

 

Perfect groot water voor de Essential Distance...

 

Garbolino

De perfecte feederhengels voor de afstandvisserij op witvis met de conventionele voerkorven, zo omschrijven de testvissers deze beauty, waarmee ze zich al helemaal vergroeid voelen. De driedelige hengels hebben een gevoelig topdeel dat heel mooi geleidelijk overgaat in een middendeel dat perfect meebuigt met het inwerpen en het drillen van vis.

 

Driedelig werpkanon...

 

Op groot water

Dankzij deze actie en de stijfheid van het onderste deel met de fraaie kurken greep die met EVA materiaal is afgewerkt, is het geheel een sterk wapen voor de feedervisser geworden. Ook de methodvisser die op afstand op karpertjes wil vissen, kan veel plezier beleven aan de Essential Distance, zeker op groter water waar de wind een belangrijke spelbreker kan zijn.  

 

 

Fraai design en perfect afgewerkt...

 

Essential Distance

De lengtes van de drie hengels zijn 360, 390 en 420 cm. De 390 versie heeft een extra 30 cm lang verlengdeel (zonder oog) waarmee je de feederhengel kunt upgraden tijdens het vissen, dus zonder je hengel en lijn opnieuw te moeten optuigen. Met de juiste korven en lijn kun je deze hengels makkelijk over de 100 meter ver inwerpen. Darren Cox haalde met een 70 grams voerkorf al een afstand van 127 meter en hoewel het niet aanbevolen wordt, denkt hij dat de hengel best een werpgewicht van 100 gram aankan. Dat kan onder meer door een extra groot eerste geleideoog en de speciale Fuji K-Guide anti-tangle ogen. De Essential Distance wordt geleverd met drie tips (carbon 1,5, 2 & 3 oz)

 

Houd de website en Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws.

  

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

Wim

Wat is de doorsnee van de toppen van deze hengels?