Grote karper met de korte methodfeeder

06 november 2017 | Redactie

In de Method Masterclass #2 laat Des Shipp namens Preston zien hoe succesvol je kunt zijn met een korte methodfeeder op een karpervijver. Een hengel van 3 meter is voldoende om lekker effectief bezig te zijn op de grotere karpers. Uiteraard moet je wel een paar zaken in de gaten houden, en daar is deze Masterclass dan ook zeer leerzaam door.

 

Met de 3 meter lange methodfeeder kun je dit soort vissen prima binnenloodsen…

 

Preston Innovations

Met zijn 3 meter Supera methodfeeder zit Des Shipp op een favoriete plek aan de Specimen Lake van  van Larford Lakes. Hij heeft zijn zinnen dus niet gezet op de F1 wildebrassen, maar gaat voor de grote exemplaren. Aan de ‘business end’ heeft hij een flinke method feederkorf geknoopt voor de nodige hoeveelheid voer; met een stevige 26/00 (8 lb) hoofdlijn en 19/00 onderlijn. Haakje  14 zonder weerhaak eraan en aan het elastiekje een Band’um of pellet. 
 

Grote-karper-met-de-korte-methodfeeder-2

Des Shipp kiest voor de Band‘ums en 8 mm pellets…

 

Grote-karper-met-de-korte-methodfeeder-3

 

De greep van de nieuwe Supera’s; hier is over nagedacht!

 

Method

Des vertelt hoe hij eens zijn sector won op deze vijver door een opvallende voerstrategie die bij zijn buurman de wenkbrauwen deed fronsen, maar die later ook door anderen werd overgenomen. In deze film laat hij zien hoe hij zijn voer maakt voor de methodkorf en welke taktiek hij nu kiest voor de karpers, die absoluut niet dom zijn op deze commercial. 

 

Klik hieronder om het filmpje te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.