Coming soon: Cresta Advantor feedermolen

03 november 2017 | Redactie

Cresta kondigt in een persbericht een speciale feedermolen aan, die de Advantor S Feeder gaat heten. De molen is niet alleen speciaal voor het feedervissen gemaakt, maar koppelt de juiste techniek aan een elegant, compact design met opvallende lijnclip en een opklapbare ‘back-wind’ slinger. Nog even geduld en dan ligt deze beauty in de hengelsportwinkels…

Feedermolen pur sang…

 

Cresta Advantor

De relatief grote en ondiepe spoel bij de Advantor S Feeder geven de molen de ideale eigenschappen. Het ondiepe voorkomt onnodige backing en beperkt dus het gewicht effectief. De lijnclip en de harde spoelrand zijn perfect glad en rond afgewerkt zodat de (gevlochten) lijn hierop niet beschadigt. De speciale driehoekige vormgeving zorgt dat de lijn goed achter lijnclip blijft zitten. De slinger kan worden ingeklapt door deze achteruit en onafhankelijk van de beugelstand los te draaien. Deze kan dan kort tegen de body geplaatst worden; ideaal voor het (opgetuigd) opbergen in een foedraal. 
 

Coming soon Cresta advantor 02
Drie maten, drie inhaalsnelheden…

 

Inhaalsnelheid

De soepel functionerende slip en het anti-retoursysteem zorgen ervoor dat deze molen ook perfect inzetbaar is voor de method- en karpervisserij. Avantor S molens worden geleverd met een aluminium reservespoel, zodat je snel kunt switchen van gevlochten lijn naar nylon lijn. De feedermolen heeft 5 RVS kogellagers + 1 naaldlager; een one-way Clutch anti-retoursysteem; S-curve opspoelmechanisme; een aluminium frame met carbon body cover; een RVS hoofdas; uitgebalanceerde rotor; aluminium slinger; een nauwkeuring instelbaar slipsysteem voorop en een  op de feedervisserij afgestemde inhaalsnelheid. 

 

Drie maten

De Advantor van Cresta verschijnt in de drie maten 4000, 5000 en 6000. Deze hebben inhaalsnelheden van respectievelijk 78, 85 en 95 cm en eigen gewichten 297, 310 en 473 gram.

 

Houd de Cresta website in de gaten en bewonder de molen alvast in onderstaand filmpje.

 

 

Coming soon Cresta Advantor feedermolen 03


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.