Een kunst op zich Stok koppelen…

11 november 2017 | Frans Luijckx

In het wedstrijdvissen zijn de koppelwedstrijden niet meer weg te denken. Al jaren zie je de koppels aan het water. Is de hengelkeuze vrij, dan wordt er meestal gevist met de vaste stok en de feeder. Dit is de beste uitgangspositie om de kansen optimaal te benutten om te zien waar de vis het eerste of beste bijt.

 

Het kan ook voorkomen dat je beiden bent aangewezen op de vaste stok, omdat alleen die is toegestaan en de feeder niet ingezet mag worden. Nu komen die wedstrijden niet veel voor, maar toch. Mocht deze situatie zich voordoen, dan is de kennis en ervaring van de vissers die aan deze bijdrage hebben meegewerkt bijna verplicht leesvoer!

Damsterdiep

 

Voor deze reportage kozen we voor een water in het ‘Hoge Noorden’ van Nederland en wel voor het Damsterdiep in het centrum van de gemeente Appingedam. Waarom juist daar en niet een landelijke omgeving? “Simpel” zegt Jan Bart, “omdat de vangkansen hier momenteel optimaal zijn om te laten zien hoe je moet koppelen met de vaste stok.”
Door de drukke agenda’s wordt er op een doordeweekse avond afgesproken en niet in een weekend. De volle wedstrijdagenda in combinatie met privéafspraken lieten dat niet toe. En dus togen beide hoofdrolspelers op een mooie zomeravond naar Appingedam. 

 

stok koppelen 03

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 94 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.