Silverlite Champions Choice nieuwe 2018 Browning topfeeder

13 oktober 2017 | Redactie

Browning heeft zijn catalogus voor komend seizoen al online gezet. De witvisgigant, onderdeel van Zebco Europe, is al vele jaren onderdeel van het witvissegment en deed in het verleden al vaak mee om de wereldtitel met mannen als Bob Nudd. Hoewel het assortiment zeer breed is, toont Browning zich vandaag de dag vooral sterk in hengels en komt daar ook zeer goed mee voor de dag.

Voor kampioenen door kampioenen, met zes quiver tips...

 

Browning

Onlangs lieten we op deze site nog een staaltje zien van dat vakmanschap op hengelgebied door de introductie van de vaste stokken met de moeilijke naam ²eX-S uit die 2018 range. De zes ²eX-S vaste stokken bestrijken alle terreinen van de klassieke en moderne witvisserij voor een gemiddelde prijs. Alleen al dat fameuze logo staat al garant voor degelijke materialen.

 

Champions Choice

Een andere nieuweling die hoge ogen gaat gooien is een nieuwe feederhengel. Op deze nieuwe feeder is kosten noch moeite bespaard. De naam is Champions Choice Silverlite Pro Feeder. Er zijn drie uitvoeringen van gemaakt; een 330, 360 en 390 cm feeder. De eerste is tweedelig, de andere driedelig. Deze drie zijn respectievelijk voor maximale werpgewichten van 55, 60 en 80 gram.

 

 

Zacht topdeel

Browning heeft gekozen voor een feeder met een sterke ruggengraat, maar een zacht topdeel. Wedstrijden worden nu eenmaal vaak beslist door het verliezen van vis in plaats van alleen maar het scoren van vis. Een zachtere dril betekent minder verlies van vis. Browning stelt zes quiver tips beschikbaar bij deze hengel, 63 cm lange tips vanaf 0,5 tot en met 3 ounce. Of al deze zes tips ook bij de aankoop inbegrepen zijn, is niet vermeld.

 

Kampioenen

De Silverlite Pro Feeder heeft een Alps Rapid MVT reelhouder, die de laatste technieken en materiaalgebruik in zich draagt. Van de Sphere hengels van Browning werden de Skelet-SIC ogen overgenomen die zeer licht en sterk zijn. Met een top van slechts 2,2 mm ontstaat er een zeer gevoelige topdeeltje voor de feedervisserij. Een hengel die niet goedkoop zal zijn, maar dan ook gebouwd is met de beste materialen voor kampioenen en sportvissers die de ambitie hebben dat te worden, zo laat Browning weten.

 

Klik hier om de nieuwe catalogus te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.