Baitcloud: het nieuwe voeren

03 oktober 2017 | Redactie

‘BaitCloud lokaas stimuleert de visactiviteit op je visstek en vergroot je vangkansen,’ zo luidt de slogan in het persbericht. Importeur Tippen Valley introduceert het Baitcloud concept nu in Nederland. Zeven varianten moeten de specifieke vissoorten aantrekken. Ook de witvis?

De Corn uitvoering voor de witvis en karper…

 

Baitcloud 

Het Baitcloud lokaas bestaat uit biologisch afbreekbare ingrediënten die meerdere zintuigen stimuleren. In een plastic koker zitten drie bollen ter grootte van pingpongballen. Je kunt een bol op je stek in het water werpen, waar de bruisende bal onder water aantrekkelijke geluiden, bruisende bubbels en bioglitters verspreidt, en tevens verleidelijke specifieke geuren, aminozuren en lokstoffen loslaat. 


Baitcloud het nieuwe voeren 02
Het valt zeker op onder water…

 

Boost

Nadat het lokaas opgelost is, werkt de aantrekkingskracht door; het lokaas geeft de visstek gedurende een uur een boost volgens Baitcloud

De snelheid waarmee het lokaas oplost, hangt samen met de watertemperatuur en de sterkte van de stroming. BaitCloud lost in koud water langzamer op dan in warm water. Opvallend is dat de zeven varianten ook lokaas voor roofvis kent. Maar ook voor karper in de vorm van een Corn uitvoering. In Canada, waar de Baitcloud ontwikkeld werd, is het lokvoer op de markt gebracht voor populaire soorten als de bass en walleye. De zeven uitvoeringen zijn: Corn, Bass, Walleye, Shad, Panfish, Crawfish en Predatory & Catfish.   

 

Baitcloud het nieuwe voeren 03

Witvisser

Wat kun je hiermee als witvisser? In de USA zijn er veel discussies over de Baitcloud bollen. De reacties erop zijn velerlei. Feiten zijn dat de bruisende actieve delen van de Baitcloud bollen de vis nieuwsgierig maakt en aantrekt. Ten tweede moet de vis de juiste geuren ruiken om de nieuwsgierigheid te koppelen aan het zoeken naar voedsel. Zodra de vis deze verbanden legt, moet je met je aas aanwezig zijn om dit voedsel aan te bieden. 

 

In je voerkorf

In onze laaglandse wateren kun je de bollen of brokjes ervan zeker toevoegen aan je grondvoer, PVA zakje of in je voerkorf bij de pellets of je grondvoer. Dat is zeker mogelijk. Ook zijn we benieuwd wat het doet wanneer je deeltjes ervan in een madenkorf toevoegt bij je maden. Baitcloud lijkt ons het proberen waard, al is het wel even uitkienen welke van de zeven varianten je kiest. Of het werkelijk meer vis in je leefnet brengt moet de praktijk uitwijzen. We hopen hier nog op terug te komen…

 

Baitcloud het nieuwe voeren 04
Vis is nieuwsgierig…

 

Tippen Valley

Baitcloud is een van de producten die importeur Tippen Valley  distribueert, naast onder meer de Deeper fishfinder, de Kvalvik lokcremes, de elektronische Fish Call en de opvallende ronde UltraSkiff boot.
 

Klik hieronder om een promotiefilm te zien van de Baitcloud bollen.
 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.