Open NK voor Teams in Friesland

15 september 2017 | Redactie

Voor het ‘Open Nationaal Kampioenschap Zoetwatervissen voor Teams’ – kortweg Open NK voor Teams aanstaande zaterdag 16 september in  de Helomavaart bij het Friese Munnekeburen, hebben zich 14 teams van elk vijf vissers via regionale selecties geplaatst. Zij strijden om de felbegeerde titel van ’s lands beste wedstrijdteam.

Voor elke vis wordt gestreden op het Open NK voor Teams…

 

Dobbervissen

Tijdens de wedstrijd is het alleen toegestaan om met dobbers te vissen, wat neerkomt op het inzetten van vaste hengels, matchhengels en bolognesehengels. Voorheen stond deze wedstrijd bekend als het NK Korpsen, dat twee jaar geleden van naam veranderde met de komst van de nieuwe Evezet Teamcompetitie. Het winnende team van deze meerdaagse competitie kreeg recht op deelname aan het WK Zoetwatervissen voor Teams, dat dit jaar in Spanje door Nederland werd gewonnen.

 

Open NK voor teams in Friesland

De Helomavaart gezien via de Visplanner. Klik op het kaartje om het te bekijken…

 

Mannen en vrouwen

De vraag vanuit de hengelsportverenigingen en regionale federaties om toch weer een soort korpskampioenschap te organiseren, werd echter zo sterk dat naast de Teamcompetitie nu ook is gekozen voor dit nieuwe Open NK voor Teams. Deelname aan het NK Teams heeft via federatieve selecties plaatsgevonden. Deelnemers dienen minimaal 15 jaar te zijn en teams mogen zowel uit mannen als vrouwen bestaan.

 

Vijf sectoren

Het wedstrijdparcours kent vijf sectoren met in elke sector één lid van een team. Dit betekent dat er 14 vissers in elke sector vissen, die binnen die sector bij winst één punt, en als laatste geëindigd 14 punten genoteerd krijgen. Het team met het laagst aantal punten mag zich Open Nationaal Team Kampioen noemen.

Na afloop van het kampioenschap vindt geen officiële prijsuitreiking en huldiging plaats. Dit gebeurt later dit jaar in november, tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala in Papendal. De wedstrijd begint zaterdag om 11 uur en eindigt na vier uur vissen om 15 uur.


Klik hier voor meer info over het wedstrijdvissen van Sportvisserij Nederland.

Open NK voor teams in Friesland

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.