IJzersterk vissend België Wereldkampioen

11 september 2017 | Redactie

Afgelopen weekend vond aan het Kanaal Charleroi-Brussel nabij het Waalse Ronquières het 64ste WK-Klassiek Hengelen plaats. Het ijzersterk vissende België bleef Engeland (zilver) en Frankrijk (brons) voor en de door Sportvisserij Nederland afgevaardigde Oranjeploeg eindigde als negende van de 38 deelnemende landen.

Op beide weekenddagen hebben wij onze volgers via onze Facebookpagina vers van de pers op de hoogte kunnen houden van de resultaten (zie ook voor de volledige klassementslijsten),  maar hier volgt zoals beloofd nog een kort verslag.

Dubbel goud in eigen land voor Luc Thijs.

 

Straatlengte voorsprong

Vrijwel de gehele internationale wedstrijdtop was present aan het fraaie parcours langs het Kanaal Charleroi-Brussel. Meteen al de eerste wedstrijddag (zaterdag) werd echter al duidelijk dat de Top 3 buiten kijf stond: België, Engeland en Frankrijk hadden toen reeds een straatlengte voorsprong opgebouwd op de concurrentie en het moest al wél heel gek lopen, mocht zich nog een concurrent tussen dit trio weten te wurmen. Na het eerste bedrijf was al duidelijk dat die kans voor Nederland verkeken was, want met een 11e plek in het tussenklassement zat een erepodium er domweg niet meer in. Uiteindelijk bleek de negende plaats tijdens dit sterk bezette WK het hoogst haalbare voor de Oranje equipe en dat is dan een verdienstelijke prestatie, waarop met (enige) tevredenheid kan worden teruggekeken.

 

Gewijzigde tactiek

De Nederlandse bondscoach Jan van Schendel daarover:

“Tijdens de eerste wedstrijddag hadden we het net niet perfect voor elkaar. Hierdoor vingen we vissen met net wat minder gewicht dan onze concurrentie. Dan red je het niet in dit sterke deelnemersveld, ga je je tactiek veranderen en zie je dat je nog een paar plaatsen kunt stijgen tijdens de tweede wedstrijddag. Wij kwamen echter niet voor een negende plaats!”

 

Individuele klassement

Ook op het podium van de individuele winnaars domineerden de Belgen, die hiermee waarlijk een topprestatie leverden. Met tweemaal een vakwinst en ruim 17 kg aan vis werd Luc Thijs individueel Wereldkampioen. Zijn landgenoot Geoffrey Duquesne won met eveneens twee vakwinsten en ruim 11 kg vis de bronzen medaille. Daar tussenin eindigde de Fransman Stéphane Linder met 12.181 gram als Runner Up.

 

IJzersterk vissend België Wereldkampioen 02
Het publiek stond werkelijk rijendik achter de in onze Lage Landen onverminderd populaire Sir Alan Scotthorne.

 

Rijen dik

De wedstrijdtop van de wereld was present bij dit WK en aan het parcours stond het publiek rijen dik achter de populaire Engelsen Sir Alan Scotthorne, Will Raison en Des Shipp. Samen met de Belgen en Fransen lieten zij zien wat Hogeschool-vissen is: alle Engelsen en Belgen zijn terug te vinden onder de beste 20 vissers van de wereld, tezamen met vier van de Franse deelnemers.

IJzersterk vissend België Wereldkampioen 03
Ramon Pasmans (41ste) klasseerde zich net als Jurgen Spierings (13e) en Stefan Altena (47ste) bij de beste 50 van de wereld.

De beste Nederlander vinden we in het individuele eindklassement terug op de 13e plaats. Jurgen Spierings viste met slechts vijf klassementspunten en bijna 10 kg een prima WK. Ook Ramon Pasmans (41ste) en Stefan Altena (47ste) behaalden een plaats bij de beste 50 van de wereld.

(met dank aan Sportvisserij Nederland)


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.