Nederland geen topfavoriet op WK Zoetwatervissen

07 september 2017 | Redactie

Dit weekend, op 9 en 10 september, doet de Oranje equipe van bondscoach Jan van Schendel bij het Belgische Ronquières mee aan een sterk bezet WK Zoetwatervissen. Het 64e WK Zoetwatervissen ‘met de dobber’ voor senioren vindt plaats aan het kanaal Charleroi-Brussel. Maar liefst veertig landen doen mee op de podiumplaatsen.

Misschien geen topfavoriet, maar altijd een gevaarlijke outsider…

 

Geen topfavoriet

In België verzamelt zich dit weekend de wereldtop van het zoete wedstrijdvissen. Maar liefst veertig landen vaardigen hun wedstrijdcracks af om hun mannetje te staan aan het kanaal Charleroi-Brussel. “We zijn zeker geen topfavoriet”, zegt bondscoach Jan van Schendel. Hij tipt Engeland, Italië, Frankrijk, Tsjechië en gastland België als de grote kanshebbers. Maar wellicht kan Nederland als outsider voor een stunt zorgen en wie weet net als in 2014 in Kroatië weer de wereldtitel pakken.

 

Technische visserij

“We zijn in de trainingen tot nu toe best aardig bezig als je het vergelijkt met de uitslagen van de rest, dus dat geeft vertrouwen”, schetst Van Schendel de situatie halverwege de voorbereidingsweek. Er zit niet zo heel veel vis op het parcours en wat er zwemt is vooral kleine voorn met af en toe ook een groter exemplaar tussendoor. “Met een paar kilo vis kun je vermoedelijke al een goed resultaat neerzetten. Het wordt dus een hele specifieke, fijne en technische visserij. En daarmee denk ik ook een mooi WK.”

 

Nederland geen topfavoriet op WK Zoetwatervissen
Jurgen Spierings: ‘Een top tien klassering is mogelijk…’

 

Subtopper

Hoewel het WK dichtbij Nederland plaatsvindt en Oranje al twee keer een lang weekend op het parcours heeft getraind, zegt NL-topvisser Jurgen Spierings dat de Nederlanders daar niet automatisch mee in het voordeel zijn. “We hebben wel wat dingen ontdekt waarop we voortborduren, maar het is afwachten hoe de visserij zich gedurende de trainingsweek ontwikkelt – tot nog toe was het iedere dag weer anders.” Een top tien klassering zou volgens Spierings tot de mogelijkheden behoren. “En dan het liefst zo hoog mogelijk.”

 

WK Zoet Senioren

Of het Stefan Altena, Ramon Ansing, Arjan Klop, Ramon Pasmans, Jurgen Spierings en Sjors Milder onder leiding van de bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven gaat lukken om potten te breken op het WK, weten we dit weekend. De wedstrijden vinden op zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur plaats, waarna in de loop van zondagmiddag de einduitslag bekend wordt gemaakt. Op de Facebookpagina van Sportvisserij Nederland blijf je op de hoogte van de verrichtingen van Oranje.

 

Nederland geen topfavoriet op WK Zoetwatervissen

 

 

Nederland geen topfavoriet op WK Zoetwatervissen


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.