Bob Nudd (73) op de riviervoorn

06 september 2017 | Redactie

Sir Bob Budd is een van de grootheden uit de Engelse witviswereld die ook in Nederland geen onbekende is. Herkenbaar aan de onvermijdelijke wit Browning pet, vist de inmiddels 73-jarige nog wekelijks  op de vele fraaie vijvers en riviertjes in Engeland. De viervoudig wereldkampioen heeft met zijn vele jaren ervaring geen moeite om de vis te vinden. Ook niet op stromend water…

 

 

Bob Nudd

In onderstaande YouTube film vist Nudd aan het Engelse riviertje de Yare, tussen de plaatsen Norwich en Great Yarmouth aan de oostkust. Een stek waar veel voorn zwemt. De Yare stroomt aardig snel richting zee omdat het afgaand tij is. Daarom pakt hij een redelijk korte Browning hengel voor de 2,50 meter diepe stek en een drie-grams dobber, en voert hij elke inworp een bolletje voer met casters. Voordeel bij de korte hengel is dat hij snel kan binnenhalen en inwerpen en het voeren gaat dan bovendien zeer accuraat.
 

Bob Nudd 73 op de riviervoorn

 

Browning

In zijn fluwelen Engelse accent legt hij uit waarom hij voor deze aanpak kiest. De korte hengel zal ook nog plaats gaan maken voor een feederhengel. In deze stromende omstandigheden weet Nudd prima de weg en kan hij met de Browning Black Viper en de zwaarste 3 ounch top ook de nodige ‘roach’ binnenhalen.

De Engelse taal van Nudd is redelijk goed te volgen wanneer je rechts onderin beeld klikt op het meest linkse van de vier icoontjes voor ondertiteling.

 

Klik hieronder om het filmpje van Catch More Media te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.