Training aan het kanaal Beukers - Steenwijk

07 oktober 2017 | Roy Vaanholt

Roy Vaanholt neemt het zekere voor het onzekere en weet: om op niveau te presteren, is trainen noodzakelijk. Dit keer ter voorbereiding op de Nationale Teamcompetitie van Sportvisserij Nederland. Het decor: het kanaal Beukers - Steenwijk, beter bekend als het Beukerskanaal…

 

Er op uit; we gaan een dagje trainen voor de Nationale Teamcompetitie en wel aan het parcours van deze wedstrijd aan het Beukerskanaal tussen Giethoorn en Steenwijk. Op dit water zijn, vooral als het mooi weer is, veel pleziervaartuigen actief en daarmee heb je dus wat rekening te houden. De diepte van het kanaal varieert van twee meter aan de kant tot een meter of 4,5 in het midden en de vangsten bestaan hier voornamelijk uit kleine brasem, kolblei, voorn, pos, baars en af en toe een mooie platte ­tussendoor. Tijdens deze trainingssessie ga ik vissen met zowel de vaste stok als de matchhengel, aangezien beide disciplines zijn toegestaan tijdens de Teamcompetitie.

 

Vaste stok

Voor de vaste hengel zet ik vandaag een mix in van het voer van Champion Feed en dat lokvoer maak ik ’s ochtends thuis al klaar, net ­voordat we wegrijden. Ik bevochtig het daartoe in drie keer, om het water zo goed mogelijk in het voer te laten trekken. Na elke keer dat ik het voer ­bevochtig, zeef ik het voer grondig.

 

Training aan het kanaal beuker steenwijk 01

 

Simpel aas

Als los aas voor zowel in het voer als op de haak heb ik grote en kleine maden (pinkies) bij me, dode maden, casters en een mix van grote en kleine piertjes. De grote om te knippen en dan in het voer te gebruiken en de kleinere piertjes als haakaas. De levend te gebruiken maden maak ik vooraf mooi schoon, zodat bijna alle zwarte vellen zijn verdwenen. Ik leg ze daartoe op een zeef en dan kruipt alles wat nog kruipen kan door de mazen van de zeef. Vervolgens strooi ik er een beetje fijne polenta over heen om de maden zo mooi droog en schoon te houden.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 93 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.