Twee weten meer dan één…

21 oktober 2017 | Team Goverde

In deze bijdrage gaan de mannen van Team Goverde eens iets dieper in op het onderdeel koppelvissen. Iedere wedstrijdvisser kent het wel: samen met je koppelmaat loot je op één stek, waar je dan samen een zo goed mogelijk resultaat probeert neer te zetten. En juist dat element van intensieve samenwerking maakt het koppelvissen zo leuk, maar… ook zo uitdagend.

 

Sommige witvissers koppelen puur voor de gezelligheid, want tijdens zo’n sessie heb je lekker de tijd om wat bij te praten, vooral als de vissen het wat minder doen. Hoewel dat ‘gezelligheidsaspect’ er vanzelfsprekend beslist is, beperken wij ons puur tot het wedstrijdelement. En daar zit ‘m de toegevoegde waarde van het koppelen vooral in het feit dat je elkaar scherp kunt houden, helpen en stimuleren.

 

Strategie

Wil je samen met een vismaat aan zo’n koppelwedstrijd deelnemen, dan is het in de eerste plaats zaak om samen van tevoren de aanpak en strategie van de wedstrijd goed door te spreken, zodat je precies weet wat je aan elkaar hebt en wat je moet gaan doen tijdens de wedstrijd. En als het ook maar enigszins mogelijk is, zou je vooral ook eerst eens samen vrij moeten gaan vissen en dan net zoals bij een koppelwedstrijd vanaf één stek moeten gaan vissen. Daarbij kun je volgens ons beter niet samen op dezelfde voerplek gaan vissen, want ook tijdens een wedstrijd doe je er goed aan om ieder zélf een of twee voerplekken aan te leggen, te onderhouden en te bevissen. Natuurlijk kan het dan voorkomen dat je koppelmaat goed in de vis komt te zitten, terwijl je zelf alles uit de kast moet halen om een vis gevangen te krijgen.

 

Het lijkt dan logisch om op dezelfde stek te gaan vissen als je koppelmaat, om zoveel mogelijk vis te vangen. In de praktijk werkt dit negen van de 10 keer niet en zul je zien dat de beten op die ene plek juist minder worden of in het slechtste geval zelfs helemaal wegvallen. Er komt dan teveel onrust op die ene stek; de voerplek wordt groter en je kunt deze niet zo nauwkeurig meer bevissen en onderhouden als in je eentje. Daarom is ons advies: houd je bij je eigen voerplek en laat je maat die goed in de vis zit rustig door vissen, ook al vangt hij veel meer dan jij. Het kan zijn dat het uiteindelijk op zijn voerplek stil valt en dat jij alsnog begint te vangen. Mocht dat niet het geval zijn, laat je maat dan lekker gewicht verzamelen door optimaal te profiteren van de op zijn (of haar!) voerstek aanwezige vis en probeer jij dan om enkele bonusvissen proberen te vangen, die uiteindelijk de doorslag kunnen geven. En dan heb je het toch weer samen gedaan…

 

Twee weten meer dan één 02

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 93 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.