Zaterdag tweemaal Open NK in Noord-Holland

01 september 2017 | Redactie

Zaterdag 2 september vindt aan het Noordhollands kanaal zowel voor de Feeder als voor de Dames het Open Nationaal Kampioenschap plaats. Kersverse wereldkampioene Anja Groot is present, maar ook de aan het begin van dit seizoen gekroonde feederkampioenen zijn aanwezig. Het deelnemersveld is dus sterk bezet!

Een mooi wedstrijdparcours...

 

Wereldkampioen

De oranje damesploeg is amper terug uit Hongarije (WK Dames 2017), of ze moeten deze zaterdag 2 september alweer strijden om het Nationaal Kampioenschap. Omdat het een individuele wedstrijd is, strijdt tweevoudig wereldkampioen Anja Groot dit keer niet mét haar teamgenoten, maar tégen dezelfde dames als waar ze afgelopen weekend het wereldkampioenschap mee viste. Het belooft een spannende strijd te worden op zeer hoog niveau.

 

Nationale selectie

In totaal strijden dertig dames op zaterdag 2 september om de titel Open Nationaal Kampioen Zoetwatervissen. Er staat bovendien nog een extraatje op het spel. De nummers 1 tot en met 10 plaatsen zich voor de nationale selectie waaruit het WK-team van 2018 wordt gekozen. Het is daarom ook voor minder bekende deelnemers een perfecte manier om zichzelf in de kijker te vissen.

 

Wereldkampioen Anja Groot is ook van de partij... Foto: René Groot

 

Open NK Feeder

Aan hetzelfde traject van het Noordhollands kanaal wordt op dezelfde dag het Open NK Feeder gevist. In totaal hebben 105 feedervissers zich geplaatst – via de federatieve selectiewedstrijden – voor deze eindstrijd. Het deelnemersveld bestaat onder andere uit Edwin Timmer en John Vallenduuk. Zij werden eerder dit jaar nog wereldkampioen op het WK Feeder Korpsen in Spanje.

 

Tussen Spijkerboor en Neck

De twee open NK’s worden zaterdag 2 september gehouden aan het Noordhollands kanaal tussen Spijkerboor en molen Neck. Het Open NK Dames begint om 11 uur en het Open NK Feeder om 10.30 uur. Achter de deelnemers is voldoende ruimte voor toeschouwers zodat je goed kunt zien wat de tactiek is van de wereldkampioenen. Een leuk én leerzaam uitje!

 

Klik hier voor meer info over de wedstrijden van Sportvisserij Nederland.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.