Open NK dobbervissen in Fryslân

24 augustus 2017 | Redactie

Op zaterdag 26 augustus aanstaande wordt aan het Van Harinxmakanaal te Leeuwarden het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor senioren gehouden. Organisator Sportvisserij Nederland deelt het parcours in voor twee categorieën: Heren 55- en Heren 55+. Respectievelijk 68 en 61 wedstrijdvissers gaan de strijd aan voor de felbegeerde nationale titel.

 

Het 55-plussers parcours Aldlân aan het Van Harinxmakanaal. Foto HSV Leeuwarden.

 

Open NK Dobbervissen

Na enkele jaren elders in Nederland te hebben gevist, keert de top van de wedstrijdvisserij in 2017 terug naar Friesland. Het Van Harinxmakanaal vormt op twee plaatsen het decor van het prestigieuze Open NK Dobbervissen. In de wijk Nylan zit de categorie 55- en in de wijk Aldlan Oost is de categorie 55+ neergestreken om elke 13 meter oeverlengte met een stek te bezetten. Lieuwe Pander – Fries in hart en nieren – is de regerend Nationaal Kampioen 55+ en zal er in zijn eigen provincie alles aan doen om deze titel te prolongeren.

 

 

Gaat het Lieuwe Pander weer lukken om de titel bij de 55-plussers te halen? Foto De Feanster.

 

Partners

Sportvisserij Nederland kijkt als organisator van het evenement erg uit naar deze wedstrijd. De prettige samenwerking met de gemeente Leeuwarden en HSV Leeuwarden heeft daar absoluut aan bijgedragen.  Voor deze wedstrijddag – die tussen 09:00 uur en omstreeks 16:00 uur plaatsvindt – heeft de gemeente Leeuwarden een vrijstelling afgegeven voor het parkeren van auto’s op het fiets- en voetpad.

 

Toeschouwers

Nieuwsgierig geworden naar wat de Nederlandse top van het vissen in petto heeft? Kom dan op zaterdag 26 augustus naar het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden. Om 11:00 uur klinkt het startschot van de wedstrijd waarna de deelnemers vier uur de tijd hebben om zo veel mogelijk vis in hun leeftijd bij te zetten. Om 15:00 uur vindt de weging plaats om te kijken wie Nationaal Kampioen 2017 is geworden.

 

Bekijk de website van Sportvisserij Nederland voor meer info over de wedstrijdagenda.

 

 

Het Parcours 55- bij de wijk Nylan aan het Van Harinxmakanaal. Foto HSV Leeuwarden.

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.