De juiste techniek op de juiste plek

09 augustus 2017 | Redactie

Wanneer je op vakantie een Frans meertje tjokvol karper tegenkomt en dat meertje is door de andere ‘bodemvissers’ compleet in de dressuur gejaagd, kun je iets moois beleven wanneer je ziet dat de karpers wel onder de bomen op vallend voedsel aan het azen zijn. Het helpt in dat geval ook wel wanneer je pellets en pellet wagglers bij je hebt, en je naam Herwin Kwint is.

 

Een karper die maar niet in het witvisnet wil passen...

 

Pellet waggler

Aas dat langzaam naar de bodem daalt is op sommige momenten enorm dressuurdoorbrekend bij het vissen op karper. Dit is de reden waarom de (voorgelode) pellet waggler techniek vaak onvoorstelbaar goed is, zeker op de betere bezette wateren. Witvissers kunnen met deze techniek de bovenste waterlagen bestoken, zoals karpervissers dat doen met drijvend aas als de broodkorst, al dan niet met behulp van een controler.

 

Voorgelode Matrix pellet wagglers. Bij de onderste kun je voer rond het groene deel kneden...

Matrix

Het witvismerk Matrix, dat als onderdeel van Fox, ervaring heeft op zowel het gebied van karpervissen als witvissen, heeft een aantal van deze pellet wagglers in de catalogus staan waar je je voordeel mee kunt doen. Dat deze techniek meestal samengaat met het schieten van pellets via de – al dan niet gedoogde - katapult of een ander schiettuig, mag niet vergeten worden. Maar als je na de sesssie 24 karpers op de teller hebt staan, mag je spreken van de juiste techniek op de juiste plek en het juiste moment…

 

Klik hieronder om het filmpje te bekijken. En bekijk ook deze wanneer je dit leuk vindt.

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.