Kom naar Barbeeldag aan de IJssel

06 augustus 2017 | Redactie

Het duurt nog even, maar als iedereen zo’n beetje de vakantieperiode weer achter de rug heeft, vindt op zaterdag 23 september as. aan de boorden van de schitterende Gelderse IJssel Barbeeldag 2017 plaats. En als je liefhebber bent van het vissen op barbeel of die schitterende riviervis ‘ooit’ ook zelf hoopt te vangen, mag je dit evenement niet missen!

Vorig jaar ving de Duitse gast Kevin Paradowski deze IJsselbarbeel 'live' tijdens het evenement.

 

Deze ontmoeting van barbeelliefhebbers ontstond enkele jaren terug min of meer ‘per ongeluk’, toen er binnen de sportvisserij enige misverstanden dreigden te ontstaan over het vissen op barbeel op onze grote rivieren en het al dan niet schadelijk zijn van het tijdelijk bewaren van barbelen in een leefnet tijdens viswedstrijden.

 

In een open en constructieve ontmoeting kwamen toen Sportvisserij Oost-Nederland en enkele vooraanstaande Nederlandse barbeelvissers aan de waterkant bijeen voor een praktijk clinic’ en dat resulteerde niet alleen in meer onderling begrip, maar ook in een jaarlijkse ontmoetingsdag: Barbeeldag.

 

Internationaal

Inmiddels is dit initiatief van een groepje enthousiaste barbeelvissers, de federaties Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsportfederatie Midden Nederland en de Engelse Barbel Society uitgegroeid tot een heus internationaal evenement, dat vorig jaar ruim 800 bezoekers trok uit diverse Europese landen.

 

Voor een verslag van editie 2016, klik hier.

 

Kom naar Barbel Day aan de IJssel 2


Programma

Net als dat tijdens de voorgaande edities het geval was, staat Barbeeldag vooral in het teken van gezellige ontmoetingen met mede-barbeelvissers uit Nederland, Groot Brittannië, Duitsland, België en mogelijk nog andere Europese landen. Aan de oevers van de IJssel zal weer een tiental vissers een complete set-up inrichten en waar mogelijk alle vragen van de bezoekers proberen te beantwoorden. Met een beetje geluk worden daarbij dan live nog enige barbelen gevangen ook.

 

Daarnaast zullen de betrokken hengelsportorganisaties en enkele commerciële partijen zich presenteren op een soort mini-beursje, waar niet alleen de nieuwste producten voor de barbeelvisseij te zien en te koop zullen zijn, maar vooral ook de producten die zich voor de Nederlandse omstandigheden al hebben bewezen.
Tijdens een doorlopend lezingenprogramma zullen bovendien enkele bekende nationale en internationale barbeelvissers presentaties verzorgen over hun aanpak van de visserij en allerlei zaken die het wel en wee van de barbeel aangaan.

 

Het programma is nog in ontwikkeling en voor actuele informatie doe je er goed aan om de Facebookpagina van de organisatie actief te volgen.

 

Kom naar Barbel Day aan de IJssel 3


IJsselhoeve te Veessen

De Nationale Barbeeldag 2016 vindt plaats op zaterdag 23 september as. op het fraaie terrein van Restaurant Hotel IJsselzicht en Camping IJsselhoeve aan de IJsseldijk 40, 8194 LE te Veessen. Het programma begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Voor meer informatie over deze locatie, klik op onderstaand logo.

 

Kom naar Barbel Day aan de IJssel 4
 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.