Commercial vissers kunnen niet wachten op de opening van Snake Lake

30 juli 2017 | Redactie

Afgelopen winter konden wij al melden dat op het prachtige terrein van Restaurant en forellenvisvijvers De Berenkuil in het uiterste hoekje van Putten hard werd gewerkt aan de aanleg van een bijzondere, op Engelse leest geschoeide ‘commercial‘ met de intrigerende naam Snake Lake. Deze prachtig meanderende vijver kon al in maart jl. worden bezet met de eerste 10.000 karpers en zodra de watertemperatuur komend najaar wat daalt, staat de volgende uitzetting op het programma. En met een beetje geluk kan er dan eind dit jaar al op Snake Lake worden gevist…

 

Het complex van De Berenkuil is te vinden vlakbij de A28 tussen Amersfoort en Zwolle, ter hoogte van de afslag no. 9 naar Nijkerk.

 

Deze vijvers behoren tot de oudste commercieel geëxploiteerde visvijvers van Nederland en met name de grootste, zeer natuurlijk ogende grote vijver van 4,5 ha geniet een grote faam onder vliegvissers. Je kunt daar namelijk net als op de twee forellenvijvers ‘gewoon’ op forel vissen, maar er zwemmen van oudsher ook immense snoeken in dit water en er werden ook bijzondere vissoorten uitgezet als bronforellen en ‘goudforellen’. En nog eens extra aantrekkelijk is dat je hier onder bepaalde voorwaarden ook vanuit de bellyboat kunt vissen of vanaf speciale, met een elektromotor uitgeruste pontons.

 

Commercial vissers kunnen niet wachten op de opening van Snake Lake 2

De zeer natuurlijk ogende grote vijver van 4,5 ha staat bekend vanwege de grote snoeken, die zich er dik en vet hebben gevreten aan… forel!

 

Vaste stok

Nu de ‘commercial visserij’ op vijverkarper en witvis nog voortdurend in populariteit toeneemt, groeide het idee om het complex uit te breiden met een vijver die met name geschikt is voor de vaste stok. Om het daarvoor beschikbare perceel zo optimaal en bovendien natuurlijk mogelijk te benutten, werd gekozen voor een bijzondere vorm en wel een kronkelende wetering van  zo’n 450 meter lang, 13 meter breed en 250 cm diep. Deze opzet biedt de meest effectieve ruimte om een groot aantal stekken te creëren, met bovendien optimale mogelijkheden om te vissen in de ‘margin’, oftewel vlak onder de oevers.

 

Visstand

De uiteindelijke bezetting zal als hoofdmoot bestaan uit karper, maar dan aangevuld met voorn, zeelt, brasem (vanuit eigen voorraad) en wellicht ook winde. Afgelopen voorjaar werden op zaterdag 18 maart de eerste tienduizend vissen losgelaten in het SnakeLake. Dat betrof originele Engelse F1-karpers, met daarbij een aantal bijzondere ‘bonusvissen’. Na deze eerste uitzetting kreeg het water rust om zowel het waterleven als de visstand de gelegenheid te geven zich optimaal aan te passen aan dit volledig ‘nieuwe’ milieu.

 

 

Zo hartje zomer is de watertemperatuur te hoog om de kweekvijvers van de leveranciers af te vissen en de vis vervolgens veilig te kunnen vervoeren en uitzetten. De volgende grootschalige uitzetting vindt derhalve pas komend najaar plaats, zo eind oktober of begin november as. De feestelijke opening van Snake Lake volgt in het eerste kwartaal van 2018, maar wellicht kunnen eind dit jaar de eerste commercial vissers al terecht op dit bijzondere water. En… zij kunnen niet wachten!

 

Voor meer informatie over het vissen op Restaurant en forellenvisvijvers De Berenkuil, klik hieronder:

 

Commercial vissers kunnen niet wachten op de opening van Snake Lake 3

Commercial vissers kunnen niet wachten op de opening van Snake Lake 4

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.