Daar is-ie: de Zomeruitgave van Witvis Totaal magazine

05 juli 2017 | Redactie

Zo rond komend weekend mogen al die vele duizenden trouwe abonnees van ons papieren magazine uitgave no. 92 van Witvis Totaal magazine in hun brievenbus verwachten, of digitaal op hun smartphone of tablet.  Titelhoofdredacteur Willem Stolk en zijn mannen + één vrouw – ‘onze’ Anja Groot!- hebben er weer een inspirerende uitgave van weten te maken.

 

In de vorm van ons ‘klassieke papieren coffee table magazine’ voor de wedstrijdvisser en de liefhebbers van alle disciplines van het vissen op witvis (en tegenwoordig steeds vaker ook vijverkarpers) mogen al die lezers opnieuw weer in totaal 84 kleurige pagina’s verwachten, met een vracht aan leesvoer…

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-02

 

We steken het spits af met een terugblik op het voor de Nederlandse ploeg zo succesvol verlopen WK-Feedervissen voor teams. De Oranjemannen kwamen vanuit het Spaanse Valencia terug met goud en vanuit de boezem van het door Sportvisserij Nederland afgevaardigde Prestonteam beschrijft teamlid Marcel Boel de zo succesvol gebleken aanpak.

 

De beste stekken

Onze redactie is voortdurend op zoek naar wateren waar je heel eenvoudig terecht kunt en met je Vispas kunt vissen en waar –heel belangrijk!- ook nog een aardig visje kan worden gevangen. Dat kunnen kleine, relatief onbekende watertjes zijn, maar ook viswateren met een bekende naam. Zo neemt Rob Punselie jullie mee naar het immense Haringvliet, waar hij samen met hoffotograaf Bram Bokkers de nodige grote blankvoorns wist te vangen. En dan ook écht voorns van het ouderwetse baksteenformaat.

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-03

 

Een ander groot water ligt in het mooie Oost-Groningen in de streek Oldambt.  Ten behoeve van het grootschalige project ‘Blauwe stad’ ontstond daar het Oldambtmeer, een kunstmatig geschapen water van ruim 800 hectare. Dat schijnt volop grote brasem en de nodige voorns te zitten en René Bruins doet verslag van de voor hem eerste sessie aan dit water.

 

We zoeken het echter niet alleen op dergelijk ‘openbaar water’. Soms is het leuk om bijna ‘privé’ te kunnen vissen, vanaf het terras van je vakantiebungalow. Zo is Frans Luijckx dit keer neergestreken in Drenthe en wel op het waterrijke vakantiepark Het Timmerholt nabij Westerbork.

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-04

 

Vissoorten

Vanzelfsprekend komen vrijwel alle vissoorten die je als witvisser kunt vangen wel ergens voorbij in deze uitgave en in enkele bijdragen staat zelfs één vissoort centraal. Zo neemt Frits Verschoor ons mee naar de veelal diepe zand- en grindafgravingen die eigenlijk overal in onze Lage Landen wel te vinden zijn en gaat daar met de feeder op zoek naar grote brasems. Die vindt hij daar echter niet op het diepe, maar op maximaal 1,5 meter water…

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-05

 

Veel dieper zal het ook niet zijn op de polderwatergangen die Nico de Boer met een penhengeltje afstruint om van die fraaie, donkergekleurde polderzeelten te vangen. Die oer Hollandse zeelt is niet alleen een prachtige vis, deze soort is ook uitdagend om te lokaliseren en om te drillen aan licht materiaal. Penvissen is de aangewezen methode als je niet teveel spullen wil meesjouwen en jagend mooie stekken wilt zoeken waar deze bronzen kanjers zich mogelijk ophouden. En de beloning is groot als je zo'n sterke schoonheid weet te vangen.

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-06

 

Keur aan vistechnieken

Een belangrijke redenen voor al die witvissers in Nederland en Vlaanderen om ons magazine te lezen, is dat wij de ruimte nemen om uitgebreid en vaak heel diepgaand in te gaan op vistechnieken. Zo is voor Herwin Kwint het moderne feedervissen met boilies en pellets in combinatie met zelfhakende technieken zijn favoriete manier van aanpak. In zijn weer uiterst lezenswaardige, maar ook zeer technische bijdrage gaat Herwin dieper in op de zo belangrijke details van de door hem gebruikte rigs.

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-07

 

John Hoogervorst beschrijft dan weer de visserij met de method feeder die hem in de loop der jaren al vele mooie vissen heeft bezorgd. Deze techniek betekent voor hem een waardevolle aanvulling van zijn visserij op verschillende vissoorten. In zijn bijdrage blikt John terug en vooruit.

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-08

 

Vanzelfsprekend komt ook het steeds populairdere commercialvissen aan bod. JanWillem Nijkamp neemt ons mee op een sessie met Jeroen Andernach. Jeroen behoort zonder enige twijfel tot de meest ervaren commercial vissers van ons land en doet in deze bijdrage uit de doeken hoe je vijverkarpers kunt vangen op een wel heel spectaculaire manier: met matchhengel en pellet waggler.

 

Maar er is méér!

En daarmee zijn we er vanzelfsprekend nog niet, want op 84 pagina’s kun je heel wat tot de verbeelding sprekende artikelen kwijt. Vaste prik is de rubriek ‘De Visserijwereld van Anja Groot’, waarin ‘onze’ Anja haar visie geeft op de wedstrijdvisserij en natuurlijk geven ook onze vaste docenten van de Durtch Masterclass in editie no. 42 van deze vaste rubriek de nodige praktische tips.

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-09

Zorg ervoor dat je de volgende uitgave van Witvis Totaal magazine niet mist!

 

Abonnee worden?

Wil jij Witvis Totaal magazine ook ontvangen en ben je nog geen abonnee? Maak dan gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Bij zo’n jaarabonnement ontvang je dan ook nog eens gratis toegang tot de digitale versie van ons magazine!


Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Daar-is-ie-de-Zomeruitgave-van-Witvis-Totaal-magazine-10

 

Digitaal lezen?

Ook digitaal, op je laptop, smartphone of tablet, kun je als witvisliefhebber al die interessante artikelen namelijk lezen. De abonnees op ons ‘papieren magazine’ kunnen daartoe inloggen op een gratis digitale versie, maar ben je geen abonnee, dan kun je het digitale magazine ook tegen een schappelijk bedrag lezen.
Download via de website.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.