Een weekje trainen in de UK - Blog Jaco Verhagen

19 juni 2017 | Jaco Verhagen

Jaco Verhagen

Specialist op de commercials

Na lang wachten was het begin mei weer zover en gingen we op pad voor de UK-trip naar Aldershot . Met zijn drieën waren we al weken aan het plannen en voorbereiden. We besloten in mei weer terug te gaan naar de Gold Valley van de familie Raison en de daar gelegen prachtige vijvers, zoals Willow Park Fishery en het prachtige Bowsaw and Billhook.  Stuk voor stuk prachtige complexen met schitterende vijvers. De vraag was evenwel of de vissen al uitgepaaid en dus hongerig waren of dat het juist een stuk moeilijker zou zijn om ze aan de gang te krijgen.

 

Het waren niet alleen kleine karpertjes...

 

Thalys

Die zaterdagmorgen namen we om 7.30 uur ’s morgens al de Thalys en zijn we dus lekker vroeg aan de overkant. Tel daar een uur tijdverschil vanaf en je hebt een mooie visdag over om maximaal te benutten. Eenmaal aan de overkant moest er nog wel anderhalf uur gereden worden om bij Aldershot aan te komen. We hadden besloten om de eerste dag naar Gold Valley te gaan omdat het immers toch weekend is en op de andere vijvers is de kans op een wedstrijd dan groot. Gold Valley beschikt over vele vijvers dus hier is de kans op een mooi stekje het grootst. Op Gold Valley aangekomen bekijken we eerst de op het complex aanwezige tackle shop en slaan de nodige spullen in. Er zijn inderdaad op een paar vijvers wedstrijden, maar Midle Lake - onlangs voorzien van nieuwe vis - is nog bijna geheel vrij en we besluiten hier te gaan vissen. Het oude bestand is vervangen door een boel kleine karpers zoals F1’s en dit spreekt ons wel aan.

 

De spullen worden klaar gemaakt en een ieder bedenkt zijn tactiek voor die dag. Omdat het om kleinere vissen gaat wordt er niet te grof ingezet en dunnere lijnen en elastiek gekozen. Ikzelf wil op 11,5 meter met pellets gaan vissen met een hoofdlijn van 14/00 en daaronder ook een 14/00 onderlijntje. In de top mooie witte Hydro, lekker los erin, en we kunnen starten. Ik cup bij aanvang wat micro’s en wat 4,5 mm pellets, daarna laat ik mijn montage, voorzien van een 6 mm pellet, er over zakken. Het duurt maar een paar tellen of de eerste bewoner van Middle Lake hangt al aan mijn elastiek te trekken. Maar er vliegen nu wel veel meters witte Hydro door het water want de eerste vis is gelijk geen nieuw visje maar een dikke oude strijder, die er vol voor gaat. Na een dril van een minuut of 10 kan ik deze dan toch scheppen en is de eerste schubkarper een feit.  Na deze eerste vis blijkt dat er toch nog wel een behoorlijk groot aantal dikke vissen aanwezig is, want bij iedereen werd regelmatig het materiaal tot het uiterste getest. Iedereen weet dan ook een mooi netje vis te vangen.

 

 

Het elastiek ging een zware week tegemoet...

 

 

Gold Valley is de eerste en ook gelijk een prima vijvercomplex...

 

Willow Park Fishery

De volgende dag wordt Willow Park Fishery bezocht. Hier hebben we de vijver bijna voor ons zelf en is het mogelijk om de netten van de fishery te gebruiken om wat foto’s van onze vangsten te maken. De aanpak is eigenlijk hetzelfde en dat is: beginnen met de stok op 11,5 meter en hier met harde pellets gaan vissen. Verder zijn de margins hier erg goed en gaan we die dus ook aanvoeren. Ikzelf zit in een mooie hoek net naast een grote boom. Volgens de lokale vissers zitten hier de grotere jongens van de vijver. Ik heb ons nieuwe Neobaits voer bij en heb hiervan een zak van het groene Method fish klaargemaakt om te gebruiken op de ondiepe kant.

 

De eerste uren vissen we echter op de langste afstand en vangen we mooie vissen met een harde 8 mm pellet. We moeten wel met een 8 mm vissen want alles kleiner dan 8 mm is voer voor de massaal aanwezige voorns en brasems. Ook bovenin worden er mooie dikke F1’s gevangen. Na een paar uur vissen willen we toch wel eens de grotere jongens gaan vangen uit de margins en dus beaas ik mijn haak met een maiskorrel. Ik heb een gele Preston Hollo elastiek in mijn top zitten en verder een 20/00 lijn rechtdoor en een haak B911 X strong maat 121. Als dobber heb ik een Preston Margin 4x14.

 

Over deze margin stek kan ik kort zijn: ik heb er wel vis gevangen maar hoeveel ik er kwijtraakte is niet meer te tellen. Elke keer wanneer mijn dobber onder schiet en ik aansla, knallen de vissen met een rotgang onder de wortels van de boom. Het is onder de boom blijkbaar hol met diepe gangen en de vis vlucht letterlijk zijn hol in om de haak kwijt te spelen. Of ze gaan als een speer het hoekje om waarbij ze langs de wortels schuren en zichzelf van de haak bevrijden.  Bij Jan en Jack verloopt het wat beter en zij kunnen de meeste vissen uit de margin wel veilig landen en een mooi netje vis vangen.

 

 

Onder een boom met een holle oever in Willow park. Margin fishing ... 

 

 

Ook hier weer zware vissen...

 

Bowsaw and Billhook

De derde dag wordt Bowsaw and Billhook bezocht. Hier zijn onze verwachtingen het grootst. De visserij is op deze dag echter zeer taai en we moeten hard werken voor een visje. Van een lokale visser krijgen we te horen dat een groot gedeelte van de grote vis in de winter is gestorven. We besluiten daarom om de vierde dag naar Syndicate te gaan op Gold Valley. Een prachtig water met veel grote vissen.

 

Op Syndicate kiezen we voor de pellet waggler en het bomloodje en voeren ondertussen ook onze margins aan. In de shop, waar je verplicht bent om de pellets van Gold Valley te kopen, hebben ze ook 11 mm pellets en deze werken super in combinatie met de waggler. Maar ook hier komen de oudste dikste vissen uit de margin. Hier heb ik het Neobaits Method Krill gecupt, voorzien van de nodige dode maden. Hier komen de vissen echt goed op af en worden onze elastieken regelmatig tot het uiterste getest.

 

 

Op Syndicate met een komisch duo...

 

 

Wattmore Farm Fishery 

De vijfde dag zou nogal regenachtig worden volgens de berichten en dus besluiten we om in de ochtend eerst de tackle shop in Fleet te gaan verkennen. Hier adviseert de eigenaar ons een andere vijver te proberen op een kwartiertje rijden van Fleet. Het gaat om Wattmore Farm Fishery, een diep water waar de pellet waggler favoriet is en het water veel vis herbergt. Eenmaal gearriveerd komen we bij een schitterende vijver uit. Mooi aangelegd met alles er om heen schitterend verzorgd. Snel de spullen naar de stek brengen en vissen maar. Het is hier op plaatsen wel bijna 6 meter diep en de sinking pellet waggler zou hier een uitkomst zijn.

 

Iedereen begint dan ook op ongeveer een meter of 25 met schieten en met een waggler te vissen, hetgeen direct een paar mooie vissen oplevert. Door af en toe te switchen naar de zinkende variant kan er de hele dag door lekker gevangen worden. Deze laatste vijver bevalt ond erg goed. Zo goed, dat we ook de laatste dag voor deze vijver opteren. Doordat het die dag beter weer zou worden met meer zon, konden de vangsten alleen maar beter worden. Nou, dit klopte als een bus. Alle drie vangen we hier de meeste vis van de gehele week.

 

 

 

Mooie ruim water met uitdagende dieptes en variatie op Wattmore Fishery...

 

Time flies

En zoals zo vaak: time flies when you are having fun… Voor je het weet is de week alweer voorbij. Maar gelukkig kunnen we terugkijken op een geslaagde, leerzame en gezellige week. Een week alleen maar vissen en trainen blijkt ook goed voor de resultaten in eigen land, zo laten de uitslagen zien van de wedstrijden na het weekje Engeland. Maar hierover de volgende keer meer…

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.