Samen sterk

10 juni 2017 | Team Goverde

Ronnie van de Burgt, Rob van Riessen, Vico Baltissen, Tiny Slaats, Peter Peters en Rene Wijnen vormen samen Team Goverde en zij delen werkelijk alles met als doel betere resultaten te behalen in het wedstrijdcircuit op de commercials. Vooral wanneer ze als team opereren, is een goede onderlinge afstemming erg belangrijk. We laten dit succesvolle team graag aan het woord.

 

Doordat we elkaar steeds vaker tegenkwamen aan de waterkant, hebben we ongeveer twee jaar geleden besloten om samen een team op te richten. Na een eerste leerjaar van vallen en opstaan en deelname aan diverse wedstrijden in de regio, werd de samenstelling van het team aangepast en na de eerste bespreking samen, voelde dit al goed aan. Afgesproken werd om alle kennis van de individuele leden samen te delen en niet te proberen om ieder voor zich het wiel opnieuw proberen uit te vinden. Daarnaast werd als uitgangspunt afgesproken om het teambelang voorop te stellen en niet als individu voor de winst te gaan. Want niets is moeilijker dan in je eentje de specifieke eigenschappen van een viswater te doorgronden en zes man weten namelijk meer als een. Het team Goverde was geboren…

 

samen sterk 02

 

samen strek 03

Door veel samen op te trekken, ontstond op een natuurlijke wijze Team Goverde.

 

Commercial circuit

Na de eerste oefensessies op een kaperput in België, werd als snel het besluit genomen om deel te nemen aan de belangrijkste competities van het Nederlandse commercial circuit en met het team de DCL-competitie te vissen en op individuele basis de competitie van de WTCC wedstrijden. Voor de eerste DCL-wedstrijd gingen we samen trainen op de bekende vijver van de Biesbosch bij Werkendam. De bedoeling was om de teamleden te laten vissen met verschillende aassoorten: twee teamleden gingen aan de slag met harde pellets, twee andere gingen aan de slag met natuurlijk aas en de overige twee visten met zacht aas, softies en paste. Voor de middagpauze was het voor ons al duidelijk waar de vis het beste op reageerde en dat was voor een visser alleen een onmogelijke opgave geweest. Zo werd het voordeel van het vissen in teamverband meteen al duidelijk. De week nadien was voor ons de wedstrijddag en we wisten nu al meteen dat dode made en grondvoer waarschijnlijk het beste zouden werken. Dat geeft dan in ieder geval het vertrouwen om met elkaar een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 91 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.