Pellet Cone Perfectie

03 juni 2017 | Sjors Milder

De pellet cone is een ideaal hulpmiddel om micropellets te kunnen voeren. Superhandig om in te zetten wanneer de watertemperatuur niet al te hoog is, de vis dus niet echt actief is en een of twee vissen het verschil kunnen maken tussen verliezen of winnen. Met behulp van de pellet cone zorg je er namelijk telkens voor dat er nét genoeg te eten ligt voor die ene passerende vis.

 

Het is misschien een open deur, maar dit basisprincipe wordt desondanks nogal eens veronachtzaamd: het is onmogelijk om vis te vangen waar geen vis zwemt! Daarom is de locatie alles bepalend. Zeker wanneer je er niet voor kiest om een grote voerplek op te bouwen, zoals met de pellet cone, is het belangrijk dat je het aas sowieso wel in de buurt van de vis aanbiedt. Je wilt immers de aandacht trekken van die ene passerende vis. Bedenkt dus op voorhand goed waar je wilt gaan vissen. Een eilandje, overhangende takken of zelfs een ondiepe baai die snel opwarmt kunnen echte hot spots zijn waar vis zich ophoudt. Omdat je slechts minimale kleine hoeveelheden voert, is het goed mogelijk om diverse plekken te bevissen, of zelfs tijdens de vissessie een nieuw stekje te proberen. Een simpele montage met een zogenoemd bomb loodje (wartelloodje of peerloodje) maakt het makkelijk om de bodem goed te verkennen en eventuele obstakels onder water op te sporen.

 

pellet cone 02

De eerste vis die kennelijk door de geconcentreerd gevoerde micropellets werd aangetrokken, is meteen een dikkerd!

 

Lijners

Lijnzwemmers zijn een belangrijke indicator voor het feit of er al dan niet vis in de buurt is. Krijg je zogenaamde lijners, dan weet je zeker dat er in ieder geval vis in de nabijheid van je aas. Zeker tijdens de koudere periodes van het jaar komt echter het vaak voor dat er wel vis in de buurt zwemt, maar nauwelijks aast. Lijnzwemmers kunnen ook wat zeggen over de afstand waarop je vist. Een lijnzwemmer is immers een vis die door je lijn zwemt en dat doet deze dan tussen jou en het lood. Dit wilt dus zeggen dat je in theorie over de vis heen vist…

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 91 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.