IJsselbarbelen op film

09 mei 2017 | Redactie

Eind april jl. waagde onze blogger Léon Haenen het om zijn vertrouwde stroompjes in het Bronsgroen Eikenhout te verlaten en samen met Tim Janssen een stek te kiezen aan de Gelderse IJssel. Nog een beetje vroeg in het seizoen wellicht en die IJssel is in de ogen van Léon bovendien een gigantisch water, maar… de visavonturen die er volgden had hij voor geen geld willen missen. En het mooie is: Tim Janssen heeft deze bijzondere dag ook nog eens vastgelegd op schitterende filmbeelden!

Foto: Tim Janssen

 

Voor het eerst in zijn leven viste Leon tussen de kribben van zo’n grote rivier statisch op barbeel. En voor het eerst ging hij met voerkorfgewichten aan de slag, waaraan hij normaliter niet eens zou denken. Daarbij was het de bedoeling dat alleen hij daadwerkelijk zou gaan vissen. Tim wees hem de weg op de rivier en zou ‘slechts’ meekijken, filmen en hopelijk veel aanleiding vinden om foto’s te maken. “Ik denk dat ik nog lang kan zoeken naar een vriend van dat kaliber...”, schreef Leon in het blog dat hij eerder op deze site al aan deze visdag wijdde.
Om dit blog (nog eens) te lezen, klik op onderstaande afbeelding.

 

IJsselbarbelen-op-film 2

 

En nu: de beelden!

Inmiddels heeft Tim van de beelden die hij deze visdag schoot voor iedereen die de barbeelvisserij een warm hart toedraagt een interessante film samengesteld. Daarbij maakte Tim opnieuw gebruik van zijn Drone om spectaculaire luchtopnames te maken van het stuk rivier waar hij Leon liet vissen. Het filmpje is naast heel fraai vooral ook uiterst instructief, aangezien het duo in woord en beeld demonstreert hoe ze de visserij die dag aanpakten. Het toverwoord daarbij luidde maden, heul veul maden, maar ook casters en hennep, die in ruime mate werden ingezet om de vroege IJsselbarbelen tot een aanbeet te verleiden.

 

Of dat lukte, zien jullie in deze film en mede namens Leon en Tim wensen we jullie veel plezier bij het kijken!

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.