We zijn weer los! | blog Jaco Verhagen

10 april 2017 | Jaco Verhagen

Jaco Verhagen

Specialist op de commercials

Met die heerlijk vroege lente zoals we die nu beleven en waarbij we eind maart zelfs al de 20 graden hebben aangetikt, is een ieder alweer volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe wedstrijdseizoen. Iedereen heeft weer wat tijd gehad om op zoek te gaan naar de laatste nieuwe snufjes, zoals op de Visma, en we zijn er weer helemaal klaar voor. Zelf had ik nog de afsluiting van de wintercompetitie van Witvis Totaal en eind maart meteen al ook de eerste teamwedstrijd van de DCL (Dutch Carp Lakes), die wij met ons Neobaits team al vanaf het prille begin mee vissen.  Als je de nog steeds stijgende lijn ziet in het aantal deelnemende teams, dan is duidelijk dat de rek in de belangstelling voor het commercial vissen er nog lang niet uit is.

 

De laatste wedstrijd van de Witvis Totaal wintercompetitie werd gevist onder zachte omstandigheden en van de winter was geen spoor meer te zien. Ik lootte net voorbij het midden aan de linkerkant van de Vossekuil. Een stek met potentie en ‘s morgens zag ik nog vóór de start de eerste karpers al aan de oppervlakte draaien en dus verwachtte ik zeker wat vis bovenin te gaan vangen. Mijn aanpak was weer hetzelfde als die ik in mijn eerdere blogs beschreef. Ik startte met mijn method feeder, die ik had voorzien van het nieuwe method voer van Neobaits en wel het groen gekleurde Method Fish. Hiermee maakte ik een voerplek op ongeveer 30 meter. Daar viste ik het eerste uur en probeerde door om de 20 minuten opnieuw in te gooien mijn stek wat op te bouwen. Ondertussen was ik op 20 meter begonnen met om de paar minuten een paar 6 mm pellets te schieten. 

 

Na een uurtje vissen had ik op de verre voerstek wel wat lijners gezien, maar nog geen enkele goede aanbeet gekregen. Het werd dus tijd om op de 20 meter lijn te gaan kijken. Ik besloot de vis eerst op de bodem te zoeken, door middel van een bomloodje en een pellet op een bandje als haakaas. Ook hier genoeg lijners, maar een aanbeet bleef opnieuw uit. Dan maar aan de gang met de pellet waggler en verdraaid… direct bij mijn eerste inworp was het raak. De vis aasde dus hoog in het water en de volgende twee uur ving ik daar diverse vissen. Soms een paar direct na elkaar en dan weer leek het of ze even weg waren en duurde het even voor ik een aanbeet kreeg. Maar even later waren ze ook weer terug en dan pakte ik er weer een paar kort op elkaar. 

 

We-zijn-weer-los-02

Lekker wat vis tijdens de slotwedstrijd van de Witvis Totaal Wintercompetitie.
  
Helaas werden er ook enkele karpers verspeeld en op het einde van de wedstrijd werden de aanbeten steeds moeilijker en duurde het steeds langer voordat ik nog een vis kon bij vangen. Met het loodje wist ik er nog eentje te vangen en bij het eindsignaal had ik er 11 in het net. ‘Helaas’ had mijn buurman er ook 11 en zijn totaalgewicht kwam op 30,4 kilo. Ik bleef met mijn vissen steken op 27 kilo en hiermee pakte ik de 2de plaats. Na het wegen vond direct ook de prijsuitreiking plaats van de wintercompetitie en stond er een  prachtige prijzentafel klaar, die was gesponsord door Shimano.

 

We-zijn-weer-los-03-04

Een prachtige prijzentafel.

 

Nu alle competities weer van start gaan, zijn er nog maar weinig vrije zaterdagen, want het is óf een wedstrijd óf een training vooraf gaand aan de wedstrijd. Zo ook eind maart, een week voor de start van de DCL. Die eerste wedstrijd vindt plaats op de Sprong en dus wilden we ook aan de bak om te gaan trainen. We kwamen met ons team van vijf man aan bij de vijver en jammer genoeg bleek vrijwel de gehele linkerkant toen al bezet door vissers met een feederhengel of pellet waggler. We zochten daarom dus elk een eigen vrij plekje verdeeld over de vijver en maakten vlug alles in gereedheid om te kunnen beginnen met vissen. Een ieder had een van te voren afgesproken andere aanpak, opdat we konden uitvinden welke aanpak het beste zou gaan werken en we die beste manier vervolgens konden gaan toepassen in de wedstrijd. 

 

Het bleek die trainingsdag supertaai te zijn en aan mijn kant (links) waren het slechts de mannen met een method die af en toe en visje vingen. Ook Leon die aan mijn kant zat, wist met moeite één visje te vangen. De andere kant was helaas al niet veel beter en daar hadden we twee vissers zitten, die eveneens geen vis wisten te pakken. Alleen Henk wist met zijn aanpak een stuk of vijf karpers te vangen en die methode bleek dus heel duidelijk de beste. Nu hadden we nog een week voor de daadwerkelijke wedstrijd en hierin werd alles op alles gezet om het materiaal tot in de puntjes in orde te brengen en werd er veelvuldig gesproken over de beste manier van aanpak. We dachten dat we er wel uit waren en dan was daar de eerste teamwedstrijd van het jaar voor Neobaits…

 
We-zijn-weer-los-05

Alles klaar aan de oever van De Sprong voor de start van de DCL-competitie 2017.

 

We moesten tegen de teams van Frenzee XXL, Champion Feed en Vc den Bliek 3 Sensas; drie zware tegenstanders en we moesten dus vol aan de bak. Na de loting kwamen we haast allemaal op ongeveer de plek te zitten waar we een van ons de week voordien had getraind. Die stekken hadden dankzij de training dus geen geheimen voor ons. Het bleek echter wederom een taaie visdag te worden en er werd eigenlijk slechts sporadisch een visje gevangen. De eerste taak was nu om iedere visser van het team van de nul af te krijgen en dit hadden we na een paar uur bereikt. Vervolgens was het zaak om te kijken of er meer te vangen was en zo voor een goede eind plaats te vissen.

 

Inmiddels hadden diverse van onze teamleden een paar vissen en ook ik had na drie uur vissen twee karpers in mijn net. Weliswaar kleine exemplaren, maar goed. Ik had mijn vissen op 13 meter gevangen; de ene met een trosje maden en de andere op een harde pellet. Ook Jack had twee vissen, maar deze waren dan wel drie keer zo groot als die van mij. Henk sprong er ook dit keer weer uit. Hij was de enige visser van de hele plas die het aasgedrag van de vis goed doorhad en wist er maar liefst 11 te vangen. Het zou spannend worden bij het wegen om te zien welk team er daadwerkelijk met de eerste plaats aan de haal ging. Jack viste een 1 en Henk een 2 en zij tweeën hadden weer super gevist. Zelf moest ik genoegen nemen met een negende plaats en Leon had slechts één vis weten te vangen (en helaas drie lossers) en kwam daarmee niet verder dan een 13de plaats.

 

Na alles bij elkaar te hebben opgeteld, was het tot eind spannend en bleek Frenzee uiteindelijk 22 wedstrijdpunten te hebben en wij 27. De eerste plaats ging daarmee dus naar Frenzee en wij eindigden als Runner Up. Daarvoor hadden we vooraf graag getekend en dus waren we super tevreden. In het verdere verloop van de competitie is nu in ieder geval nog alles mogelijk.

 

We-zijn-weer-los-06

De nieuwe ‘worms’ bleken zeer in trek bij de Belgische vijverkarpers.

 

Het weekend na onze teamwedstrijd togen we begin april naar onze zuiderburen en wel naar Hamont bij de Walvissers. Deze club beschikt over twee vijvers die werkelijk bomvol zitten met karpers en dus ideaal zijn om wat nieuwe producten van Neobaits te testen en meteen wat foto`s en nieuwe filmpjes te maken. Het werd daar in België een schitterende dag, met lekker weer en volop vis. De nieuwe smaken ‘worms’ werden gretig door de karpers verorberd en ook op het nieuwe voer bleken de vissen als gekken te azen. Nu op naar de voorbereiding voor de Witvis Totaal Carp Classics, om te gaan proberen om ons in die competitie van vijf wedstrijden te kwalificeren voor het finaleweekend.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.