Vissen en vangen op karper- en witvisplas Het Broek

05 maart 2017 | Redactie

De visplas Het Broek is gelegen in Gendt bij Nijmegen en bestaat uit een karperplas en een witvisplas in een fraaie natuur. De witvisplas is in februari nog voorzien van vijf extra steigers en de telt nu 28 visstekken. In de witvisplas zwemt flink wat brasem en blankvoorn.

 

Karpers

De grote karperplas telt 4,5 hectare en heeft zes stekken beschikbaar voor de karpervissers. Er zwemmen karpers rond in alle gewichten en uitvoeringen, tot ver in de 40 pond. De witvisplas kent meerdere stekken en is ook geschikt voor bedrijfsuitjes of familiefeesten. Dankzij de bijbehorende kantine kan er een goede catering geboden worden.

 

 

Fraaie karpers te vangen...

 

Brasem

In de witvisplas zwemmen voornamelijk brasems en blankvoorns rond, maar ook zeelten en kruiskarpers tot aan 3 kilo. De laatste uitzettingen dateren van december 2016 en januari 2017 waarbij 110 kg brasem en 170 kg blankvoorn werd uitgezet en tevens wordt voor het nieuwe seizoen nog een uitzetting kruiskarpers gedaan.

 

 

Boven de karpervijver en onder de witvisvijver van Het Broek...

 

Dutch Carp Lakes

Het Broek is ook in 2017 weer het toneel van diverse witviswedstrijden. Ook vormt Het Broek samen met zes andere visplassen onderdeel van het circuit aan wedstrijdwateren voor de Dutch Carp Lakes competitie.

 

 

Om aan de vijvers te kunnen vissen, kun je kiezen uit verschillende arrangementen voor een dag, midweek, weekend of week.  Kijk voor de prijzen op de website. De reglementen van de plas worden strikt nageleefd en betreffen onder meer het direct terugzetten van gevangen vis en dus het verbod van leefnetten of bewaarzakken. Ook het voer en aas is aangewezen, terwijl het vissen met haken met ‘microbarb’ is toegestaan.

 

Klik hier voor meer informatie over Het Broek in Gendt.

 

 

Klik hieronder om een filmpje te zien over de vijvers.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.