In de hoofdrol: Peter de Lange

07 november 2016 | Frans Luijckx

Afgelopen zondag 6 november hebben auteur/redacteur/topvisser JanWillem Nijkamp en Witvis Totaal abonnee Peter de Lange samen in de omgeving van Zutphen aan de IJssel gevist. Peter behoorde tot de abonnees van Witvis Totaal die zich via deze site hadden aangemeld voor zo’n gezamenlijke vissessie en het lot viel op hem…

 

Dat Peter al aardig weet hoe je op een stromende rivier moet vissen en vooral ook vangen, is tijdens deze sessie wel gebleken. Desondanks toch heeft hij van Preston Innovation consultant JanWillem de nodige tips en trucs meegekregen om deze vorm van feedervisserij nog verder te verbeteren en de kans op meer vis te vergroten.

 

Winter

Wat een spectaculaire en bovenal actieve visserij werd het daar, aan de boorden van de Gelderse IJssel. Op deze koude zondag (de winterse omstandigheden liggen op de loer…) lieten de grotere vissen het enigszins afweten en werd er helaas geen barbeel gevangen.  Maar beide heren waren voortdurend druk in de weer en wisten toch een leuk netje bij elkaar te vissen. Peter heeft als hoofdrolspeler in de reportage die van deze sessie wordt gemaakt, genoten van het vissen en de begeleiding door- en tips van JanWillem.

 

In-de-hoofdrol-Peter-de-Lange-02

Hoofdrolspeler Peter de Lange uit het Noord-Hollandse De Goorn liet zien dat hij geen onbekende is met de riviervisserij.

 

JanWillem heeft op zijn beurt laten zien dat hij deze manier van feedervissen absoluut als geen ander beheerst. Hij liet ook zondag weer zien hoe er met vrij eenvoudige technieken en goed materiaal veel vis is te vangen op de IJssel.

 

In Witvis Totaal magazine no. 90 -de eerste uitgave van het nieuwe jaar- komen we met een uitgebreide reportage met nuttige tips.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (2)

 

Redactie

Dan zul je even moeten wachten tot we via deze site en Facebook opnieuw een oproep aan onze abonnees doen, Nico. De deadline voor deze actie was dik 14 dagen geleden...

Nico Cox

Ik zou mij ook graag opgeven hiervoor !