Nabeschouwing op het EK in Almere

22 oktober 2016 | JanWillem Nijkamp

Afgelopen juli werd het EK zoetwatervissen georganiseerd aan de Lage Vaart bij Almere. Een wedstrijd op eigen terrein schept vanzelfsprekend hoge verwachtingen. De afloop is inmiddels bekend en de wens bleek uiteindelijk niet meer dan de vader van de gedachte. Verrassende maar verdiende winnaar werd het team van Wales dat de concurrentie beide dagen de hielen liet zien. In deze bijdrage kijkt JanWillem Nijkamp terug op het evenement en geven we bovendien een openhartig gesprek weer dat Willem Stolk had met individueel Europees Kampioen Walter Tamás uit Hongarije.

 

Het eindsignaal van de wedstrijd heeft amper geklonken als de eerste uitslagen via de diverse social media reeds de wereld over gaan. Wanneer de resultaten definitief worden, breekt er al snel een storm van kritiek los. De Nerlandse vissers, coach en begeleiders krijgen het behoorlijk voor de kiezen. Zoals zo vaak geldt hier waarschijnlijk ook dat de beste stuurlui aan de wal staan. In de wereld van het internationale vissen gelden wetten waarvan veel doorsnee vissers geen enkele weet hebben. Een week lang intensief trainen geeft een bepaalde druk op een water die het aasgedrag van de aanwezige vis enorm kan beïnvloeden. Mocht je hier met ‘huis-tuin en keuken tactieken’ aan de slag gaan, blijft het leefnet waarschijnlijk angstaanjagend leeg.

88WT08-nabeschouwing-02

88WT08-nabeschouwing-03


De voor de Oranjeploeg geselecteerde vissers zijn niet de eerste de beste en staan ieder voor zich hun mannetje in het internationale geweld. De meesten hebben inmiddels reeds een grote titel op hun naam geschreven. Daarbij komt ook nog eens dat deze vissers enorm veel tijd, moeite en zelfs eigen financiële middelen investeren in een goed resultaat. Dat het verwachte doel vervolgens niet wordt gehaald, is spijtig en vraagt uiteraard om grondige analyses. Ondubbelzinnige kritiek leveren vanaf de zijlijn is dan wel erg gemakkelijk en niemand wordt daar beter van. Deze lans willen we toch graag even breken voor vissers en begeleiders… 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Witvis Totaal 88 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.