Jaco drilt een dikke!

28 augustus 2016 | Redactie

Hoewel je tegenwoordig overal in Nederland en België vijvers kunt vinden waar je met de vaste stok op karpers kunt vissen, zijn er nog heel veel verstokte brasem- en voornvissers die zelf nog geen kennis hebben gemaakt met dit ‘commercial vissen’. In dit leuke filmpje is te zien hoe Jaco Verhagen met zijn vaste hengel een grote vijverkarper drilt. En als je dát ziet, gaat het beslist kriebelen om dit eens zelf te proberen…

 

Helaas: we kunnen er niet omheen en hoeven er ook geen doekjes om te winden, maar in veel van onze plassen, vaarten en kanalen zijn de vangsten de laatste jaren drastisch teruggelopen. Dat heeft allerlei oorzaken, waarvan het minder voedselrijk worden van de zoete binnenwateren de belangrijkste is. En plaatselijk spelen dan ook nog eens vraat door aalscholvers en zelfs commerciële benutting van de schubvis een rol. Als je steeds vaker te maken krijgt met mindere vangsten op je vaste stekken, ga je uiteindelijk op zoek naar alternatieven en veel witvissers vonden en vinden die in de vijvercomplexen met een kunstmatig, maar zorgvuldig op niveau gehouden visstand van met name karper.

 

Jaco-drilt-een-dikke-02

 

Jaco Verhagen schrijft in ons Witvis Totaal magazine en ook in de deze week verschenen uitgave no. 87 staat weer een praktische bijdrage van zijn hand.

 

Specialist

Ook Jaco Verhagen maakte die overstap en heeft zich in toenemende mate gespecialiseerd in het met de stok vissen op vijverkarpers. Daarover publiceert hij veel gelezen artikelen in ons Witvis Totaal magazine en ook in zijn blogs op deze site staat het ‘commercial vissen’ bij Jaco centraal. Jaco maakt deel uit van het Commercial Team van NEO Baits Nederland en neemt met zijn teammaten deel aan vrijwel alle grote wedstrijden op de commercials, waaronder die van het Witvis Totaal Commercial Carp (WTCC) circuit.

 

Teamwedstrijd

Onlangs werden deze mooie beelden geschoten tijdens een teamwedstrijd van het NEO Baits team aan visvijver de Biesbosch. Jaco voerde die dag met de NEO Baits 4,5 mm en 6 mm commercial pellets en als haakaas gebruikt hij de 6 en 8 mm commercials. Hij won die dag met het hoogste gewicht, mede dankzij de vangst van de prachtige karper die op de volgende beelden vakkundig wordt gedrild:

 

 
 

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.