Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge | Blog Ton Ruijs

15 augustus 2016 | Ton Ruijs

Ton Ruijs

Allround witvisser met focus op commercials en matchvissen Nijkerk

Misschien zal menig van jullie zich eerst wel even achter de oren krabben alvorens je besluit om met je vrouw of vriendin aan een viswedstrijd deel te nemen. Hoe dan ook, dat gold in ieder geval niet voor de koppels die dolenthousiast aan de Vossekuil verschenen voor de eerste editie van de Witvis Totaal Ladies Challenge. Hier volgt een korte impressie van deze fantastische dag.

Tanishia (samen met coach Wesley) werd winnares in de categorie hoogste gewicht met 49 kg.

 

Het concept van deze wedstrijd is ontstaan tijdens een van onze voorjaarsvakanties in de Ardennen, waar tijdens een spontane vissessie met de dames al snel bleek dat zo’n speciale visdag door onze ‘fishing widows’ zeer zou worden gewaardeerd. En dus voegden we meteen dit jaar al de W(itvis) T(otaal) L(adies) C(hallenge) officieel toe aan de reeds bestaande wedstrijden van de Carp Classic serie en de inschrijvingen kwamen snel binnen.

 

De opzet van de WTLC is simpel…. Alles draait om de vrouwen! Hoe simpel wil je het hebben? Alleen de dames vissen en de vriend, man, vader of vriendin mag slechts coachen tijdens het vissen. Dat coachen dient dan ook nog eens beperkt te blijven tot handelingen als instructies geven en scheppen van de vis. Alle andere vistechnische handelingen zoals inwerpen, voeren en beazen doen de dames zelf. Het is een vrije hengel wedstrijd, waarbij dus alle technieken zijn toegestaan.

 

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 02

Katapultschieten bleek geen enkel probleem voor de dames.

 

In het laatste weekend van juli jl. was het zover en na de uitleg van de organisatie over het reglement en de weegprocedure (nee, de dames werden niet gewogen…) togen de koppels naar hun stek. Gespannen gezichten waren er met name te zien bij de coaches. Begrijpelijk natuurlijk, want met onze wedstrijdmentaliteit wil je zeker niet als coach, met je eigen vrouw of vriendin laatste worden. Toch?

 

Maar goed, de dames hadden totaal geen last van enige stress en visten er gezellig op los. Verrassend genoeg beperkten de vrouwen zich niet alleen tot de vaste stok. Zelfs met de pellet waggler en method feeder technieken wisten onze dames wel raad. Bijvoorbeeld op stek 4 waar Tanishia Sjardijn samen met coach Wesley als een speer van start ging en de ene na de andere karper in het net belandde. Na enige tijd kwamen echter ook de andere dames los en kregen ze met z’n allen steeds meer plezier in het vissen. Uiteindelijk wist iedereen haar visje te vangen. Onder de dames ook Wanda Vissers, die op stek 8 met de vaste stok liet zien waarom zij een WK-teamlid is.

 

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 03

Voor WK-teamlid Wanda Vissers en Coach Dirck was dit een ontspannen dagje, met tóch een competitief randje…

 

Drie uur en een hoop gelach verder werd de vangst op alle stekken gewogen. Ieder koppel kon vis ter weging aanleveren, van vier tot wel 20 karpers. Belangrijker was dat alle koppels zichtbaar hadden genoten. Op de prijzentafel stond voor alle vrouwen een leuk cadeau en een mooie bos bloemen klaar. Verder waren er bekers voor de categorieën hoogste gewicht, spontaniteit, meest sexy stijl en aanstormend talent. Tijdens de BBQ werd er druk nagepraat door de coaches over vissen en de dames natuurlijk over vrouwendingen.

 

In 2017 gaan we wederom met Witvis Totaal de WTLC vissen dus mocht je graag mee willen doen, dan kun je een email sturen naar wtcarpclassics@hotmail.com

 

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 04

Dat gaan we nog eens dunnetjes overdoen!

 

Tot slot danken mede-organisator Edwin v/d Biggelaar en ik iedereen die een bijdrage leverde om deze wedstrijd te kunnen realiseren en natuurlijk dank aan alle koppels voor een fantastische visdag.
Speciale dank aan Bert, Rita, Theo en Rien.

 

Hier volgt een foto-impressie:

 

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 05

Pa en dochter Verhoeckx.

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 06

Love koppel Peter & Bianca.

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 07

Wij gaan winnuhhh!!!

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 08

Soraya toonde zich een ware professional.

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 09

Tik ‘m aan coach!

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 10

Kijk eens naar het vogeltje!!

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 11

Bofcoach met twee dames.

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 14

Opperste concentratie bij de winnares in de categorie spontaniteit bij miss Verhoeckx.

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 13

Winnares in de categorie aanstormend talent, maar oh - wat is het lastig vasthouden, zo’n karper…

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 12

Winnares in de categorie meest sexy stijl: Shauna.

 

Fun en vis tijdens Witvis Totaal Ladies Challenge 15

Topsfeertje en dat gaan we dus nog eens dunnetjes over doen!

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.