WK-Feedervissen in Servië

10 juni 2016 | Redactie

Volgend weekend vindt bij het Servische Novi Sad het 6e Wereldkampioenschap Feedervissen plaats. Dit onder auspiciën van de FIPS georganiseerde evenement behelst twee dagen vissen met uitsluitend winkle pickers en feederhengels, of te wel met werphengels die zijn voorzien van voerkorven of werplood.

 

Titelverdediger Engeland neemt het op zaterdag 18 en zondag 19 juni as. op tegen in totaal 20 landen, waaronder Nederland, dat eerder al eens goud won, maar vorig jaar nota bene in eigen land geen rol van betekenis kon spelen. Logisch dat Oranje er na die nog niet vergeten teleurstelling extra op is gebrand om de titel van de Engelsen over te nemen. Dat is echter nog helemaal geen eenvoudige opgave,  met andere grote kanshebbers als Italië, Frankrijk, Hongarije, België en natuurlijk thuisland Servië aan het parcours.

 

Gelouterde feedervissers

Het door Sportvisserij Nederland afgevaardigde nationale team staat onder de vertrouwde leiding van bondscoach Jan van Schendel en bestaat uit Arnout van der Stadt, Marco Hofman, Theo Leyrik, Ben van Ek, Frank van der Schaft en Ramon Ansing. Die laatst genoemde is met zijn 24 jaar de Benjamin van het team, maar beschikt net als zijn teamleden over een schat aan ervaring. Het zijn ieder voor zich gelouterde feedervissers die, daags voor de wedstrijden beginnen, al volop aan het trainen zijn aan het wedstrijdwater om straks niet voor verrassingen komen te staan. Al kun je dat zover van huis aan een onbekend water natuurlijk nooit helemaal voorzien…

WK-Feedervissen in Servië 3

WK-Feedervissen in Servië 2

 

Het decor voor het WK-Feedervissen 2016 is het Kanaal Dunav-Tisa-Danube nabij het Servische Novi Sad.

Kopvoorn en ook karper

Als viswater is namelijk gekozen het Kanaal Dunav-Tisa-Danube, beter bekend als het DTD-kanaal. Een stilstaand tot traag stromend kanaal, dat qua diepte varieert van 1,5 meter dichtbij de oever tot ruim acht meter in het midden. Het water kent een redelijke stand aan witvis, waaronder kopvoorn, maar ook karper.

 

Sponsor

Het nationale Nederlandse feederteam wordt gesponsord door Verpa / Geers lokvoeders.

 

WK-Feedervissen in Servië 4

 

Programma

Eerst gaan nu alle teams uitgebreid aan het trainen, waarna op zaterdag 18 juni as. om klokslag 8.00 uur het eerste echte wedstrijdsignaal klinkt en de deelnemers zich op hun gelote stekken mogen gaan voorbereiden en vervolgens zowel zaterdag als zondag van 10.00 tot 15.00 uur vissend de kleuren van hun land te verdedigen.

 

Facebook

Wij zullen proberen jullie via de Facebook pagina van Witvis Totaal op de hoogte te houden van de verrichtingen van de Nederlandse ploeg, maar check daarvoor ook de officiële website van Sportvisserij Nederland.
Klik hier

WK-Feedervissen in Servië 5


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.