Ci4 Aero: dé feedermolen

29 mei 2016 | Redactie

De AR-C Aero Ci4+ 4000 is het topmodel uit de Aero Dynamics range van Shimano. Een molen om je vingers bij af te likken, zeker voor witvissers. De AR-C Aero is extreem licht in gewicht (255 gram!) door zijn compacte Ci4+ body en rotor.

Wolf in schaapskleren…

 

Shimano

Er zijn bij Shimano altijd meerdere versies van werpmolens. Maar voor witvissers en feederaars is deze molen een uit de top 3, dat is wel zeker. De mega spoel van de AR-C Aero zorgt voor extreem goede werpeigenschappen en helpt het lijngeheugen te verminderen. Naast het type 4000 is er ook een 4000XG verkrijgbaar met een grotere ‘inhaalslag’ (feeder!) van 114 cm. 

 

A-RC Aero 4000XG

Deze Aero 4000XG is de pur sang molen voor de feedervissers door die 114 cm per slingeromwenteling. Met zijn waterdichte slip, 6 Shielded A-RB kogellagers en onderhoudspoorten aan body en spoel (Maintainance ports) bovendien een wolf in schaapskleren. En dan hebben we het nog niet over alle andere specs zoals X-ship op deze kanjer. Gezien bij Hertog Hengelsport.

 

Meer info: www.hertog-hengelsport.nl en www.shimano.eu 

 

Ci4 Aero: dé feedermolen 2
Die Shimano-mannen staan toch wel erg vaak lachend op de foto…hoe zou dat toch komen?


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

vanzieleghem

de A-RC AERO 4000XG zag er een fijne molen uit om mee te vissen en is dat ook maar voor het lichtere werk, maar van het ogenblik dat ge er grotere vis mee moet binnen halen loopt hij geregeld vast al verschillende malen geopend en werkt dan terug voor een tijdje.
dus mijn conclusie er zijn heel wat degelijker molens in die prijsklasse !!!