Nieuwe 2,5 lb barbeelstok van Korum

25 mei 2016 | Redactie

Korum heeft dit jaar enkele nieuwe barbeelhengels geïntroduceerd, waarvan het tweedelige, 13 voet lange 2,5 lb model beslist ook hoge ogen zal gooien aan onze grote rivieren.

 

Voor de Engelse omstandigheden ontworpen barbeelhengels zijn niet altijd 1 op 1 inzetbaar in de Nederlandse omstandigheden. De klassieke Engelse barbeelrivieren voldoen meer aan het romantische beeld van een door het heuvellandschap meanderend, zacht kabbelend riviertje, terwijl we hier op de Maas en de IJssel vaak te maken hebben met woest naar de kust stormend water, met druk scheepvaartverkeer als extra complicerende factor.

 

Zware korven

Dat vraagt dus om  aangepast materiaal en om te beginnen aanzienlijk zwaardere korven dan je in de regel in de UK zult tegen komen. Wil je immers een dik 200 gram zware voerkorf goed, nauwkeurig en dan ook nog eens over aanzienlijke afstanden kunnen wegzetten, dan heb je daarvoor een Heavy Feeder hengel nodig.  De 13 voet ( = ca. 396 cm) lange en tweedelige 2,5 lb Barbel Rod van Korum voldoet wat dat betreft aan alle eisen.

 

Nieuwe 2,5 lb barbeelstok van Korum 2

Tweedelig, met zware en toch gevoelige tip.

 

Gebouwd uit een High Modulus Carbon blank met een onverzetbare ruggengraat, is deze krachtpatser moeiteloos in staat een gewicht tot 8 oz (ca 227 gram) beheerst te werpen. De met een klassiek  kurken handvat en Low Profile Silicone geleide-ogen afgebouwde hengel is geschikt voor lijnen van 10 – 15 pond en voorzien van een stevige tip, die toch voldoende gevoeligheid biedt om een goede beetdetectie te geven.

 

Filmpjes

De bekende Nederlandse  barbeelvisser Tim Janssen gebruikt deze hengel aan onze oer-Nederlandse grote rivieren en laat dat zien in onderstaande, recent geschoten korte filmpjes.

 

Klik hier:

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (2)

 

Redactie

Zou het kunnen dat je je vergist, Henri?
Volgens opgave van de fabrikant is deze nieuwe hengel toch écht tweedelig!
Zie: http://www.korum.co.uk/Item_KBROD-10#.V0cN4PmLSJA

Henri Habers

De Korum 13ft Barbel is 3-delig en niet 2-delig zoals in het artikel vermeld staat