Komende zondag laatste uitzending Vis TV Stad & Land

13 mei 2016 | Redactie

Komende zondag reizen Ed en Marco in de twaalfde en laatste aflevering van Vis TV Stad & Land af naar de IJssel bij het fraaie stadje Brummen. Daar op de grens van Gelderland en Overijssel probeert het duo in het eerste ochtendlicht met kunstaas roofblei te verschalken. Daarna schakelen ze over op feederhengels en vormt het vangen van witvis de uitdaging.

 

De Gelderse IJssel met haar drukke beroepsvaart kent een goede visstand. De rivier staat vooral bekend vanwege de aanwezigheid van (grote) kolblei,  winde, brasem, barbeel en roofblei. Om laatstgenoemde vissoort te foppen, begint het duo met spinhengels en kleine plugjes. Hoewel Ed & Marco krib na krib uitwerpen, geeft Aspius aspius helaas geen teken van leven. Tijd om de feederhengels uit het foedraal te halen en over te schakelen op plan B.

 

Feedervissen

Ed en Marco gebruiken hiervoor stevige feederhengels die de zogenoemde ‘heavy feeders’ voerkorven tot wel 100 gram probleemloos kunnen wegzetten. Alleen deze voor de Nederlandse omstandigheden superzware korven blijven goed liggen in de harde stroming. Voordat de presentatoren starten met vissen, worden echter eerst enkele korven met voer naar de stek gebracht, zodat de tafel is gedekt voor passerende witvis. Daarna worden de haken beaasd met maden, ingeworpen en worden de hengels op speciale feedersteunen schuin omhoog gericht. Nu is het wachten tot de gevoelige feedertop gaat ‘knikken’.

 

Komende zondag laatste uitzending Vis TV Stad & Land 2

Als het niet wil, zit er niets anders op dan te verkassen.

 

Verkassen

De op het eerste oog veelbelovende stek brengt naast een aantal verdwaalde voorns helaas niet de aanbeten waarop vooraf was gehoopt. Het duo besluit daarom met het veerpontje naar de overkant van de rivier te verkassen. Ook de vistechniek wordt gewijzigd, met mini-pellets als aas en wat langere onderlijnen. Of deze nieuwe stek en aanpassing van aas en techniek wel goed vis opleveren, zie je komende zondag vanaf 9.30 uur op RTL7

 

Preview

Vind je het leuk om alvast een preview te zien van de uitzending van aanstaande zondag?

Klik dan:

 

 

Vis TV Next

In Vis TV Next – het vaste tussenblok voor de jeugd – gaan presentatoren Robert de Wilt en Ties Ittmann dit keer samen struinend karpervissen; hun favoriete visserij. Dat struinen is namelijk een heel leuke, laagdrempelige en goedkope manier om succesvol op karper te vissen – zeker in het voorjaar en de zomer. Gewapend met slechts een hengel, landingsnet, onthaakmat, kleine rugzak en wat maïs en hondenbrokken, laten Robert en Ties zien dat karpervissen echt niet per se een zaak is van rodpods, nachtvissen, bivy’s en kilo’s boilies. Het kan veel leuker en spannender!

 

Komende zondag laatste uitzending Vis TV Stad & Land 3

Voor Robert en Ties is er niets leuker dan struinend op zoek te gaan naar de karper.

Foto: Robert de Wilt

 

Stad & Land

De laatste aflevering van dit seizoen van Vis TV Stad & Land is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Na deze uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen.

 

De 12 afleveringen die dit seizoen werden uitgezonden worden vanaf zondag 22 mei t/m zondag 7 augustus ook nog eens iedere zondag om 9.30 uur herhaald op RTL 7. Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken (óók heel interessant voor onze Vlaamse visvrienden die RTL7 in België niet kunnen ontvangen) op:


Komende zondag laatste uitzending Vis TV Stad & Land 4

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.